Mijn koffer staat klaarMijn laptop gaat mee, een schrijfboekje en mijn Waterman vulpen. Ik heb kriebels in mijn buik. Want schrijven is mijn leven en ik ga op schrijfvakantie. Nu organiseer ik het zelf, dus eigenlijk is het werk. Maar het voelt helemaal niet zo. Als dit werken is, dan wil ik elke dag werken.

Schrijven en lezen

De Boekplanner en mijn e-reader liggen in mijn koffer. Ik rond mijn huidige boek af en ik ga een boekplan maken voor mijn nieuwe boek. Natuurlijk gebruik ik de Boekplanner daarvoor. En ik ga veel lezen. In mijn bungalow, maar vooral buiten in het zonnetje. Lezen is ontspannend, maar je leert er ook van als schrijver.

Mijn schrijfkoffer staat klaar…

schrijfretraite natuurGaan mijn bloemetjes boots mee of toch de donkerblauwe? Van de natuur krijg ik schrijfinspiratie, dus ik ga elke dag wandelen. Dan loop ik naar de kikkertuin of naar het riviertje de Lange loop. Ik ga het gesprek aan met de paarden, en ik hoop weer hertjes te zien. Ondertussen spelen de poezen rond mijn voeten. En dat alles zonder het terrein af te gaan.

Ik neem twee schrijfboekjes mee. Een om te bloggen en een voor mijn nieuwe boek. Alleen voor welk boek dan? Want er ligt alweer een boekplan voor een non-fictieboek, maar ik wil ook een fictieboek schrijven.

Schrijfinspiratie

En ik neem boeken mee vol met schrijfinspiratie voor de deelnemers. Die gaan daar schrijfmeters  maken en in alle rust op een van de bankjes bij de kikkertuin of de zwaluwwal schrijven. Of misschien gaan ze inspiratie opdoen bij het klooster.

We gaan sparren over de boeken van de deelnemers, zodat ze hun weekdoel halen. We starten elke ochtend na het ontbijt in de Bed & Breakfast met het schrijfplan voor die dag. Ik zorg voor motivatie en inspiratie en natuurlijk kunnen de deelnemers bij mij terecht als het even niet lukt. We evalueren voor het avondeten, zodat de avond daarna vrij is voor ontspanning of om nog meer te schrijven.

Ga je mee?

 

Ik kan niet wachten, snap je dat? Ik dacht, misschien zit jij hier op te wachten. Om te (her) schrijven aan je boek of om over je boek te bloggen.

Wacht dan niet en reserveer nu jouw plek en pak je schrijfkoffer in. Ik verwacht je zondagavond 19 april om 20:00. Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op. En misschien schrijven we in april wel samen in de natuur.