Op mijn dertiende wist ik al dat ik later boeken ging schrijven. Maar het duurde nog even. Ik verslond Het perfecte boekheel veel boeken. En ik besloot: ik ga een roman schrijven die Harry Mulisch wil lezen. Best een goed idee hoor, de lat lekker hoog leggen. Zeker omdat mijn schrijfstijl nu eenmaal niet op die van mijn favoriete auteur lijkt. En nu gaat hij mijn boeken zeker niet meer lezen ;-)


Ga jij het perfecte boek schrijven?
Hoe gaat het bij jou? Ga jij het perfecte boek schrijven? Dan moet je nog wel een paar jaar research doen? En natuurlijk elke zin verbeteren voor je verder schrijft. Perfectionisme, dat is een mooi excuus. Het gaat je echter niet helpen om een boek te schrijven. Eerlijk gezegd ken ik geen perfect boek. Wel boeken die daar, volgens mij, dichtbij in de buurt komen.

Wat kun je wel doen?
Wat gaat je wel helpen bij het schrijven van je boek?

  1. Bepaal je ideale lezer
  2. Begin bij de basis en zorg voor een goede structuur
  3. Stel een deadline en houd je daar aan
  4. Plan schrijftijd in
  5. Neem jezelf, je boek en je lezers serieus
  6. Vraag hulp aan een schrijfcoach, redacteur of je schrijfbuddy

En geniet van het proces. Een boek schrijven is leuk.

Durf je nog? Doe dan mee met mijn gratis online training Start met je boek!

Ja, ik durf!