Schrijfzin aan zeeAls ik naar het strand ga dan krijg ik schrijfzin. Mijn pen tintelt in mijn strandtas. Mijn notitieboek springt bijna mijn tas uit.

 ‘Ja, ik wil!’

Hoor ik.  ‘Nog even geduld,’ fluister ik. ‘We zijn er nog niet.’

Ik kies een plekje dicht bij de zee en drapeer mijn kleed op het zand. Mijn gele waterfles zet ik in een kuiltje. In de kleermakerszit kijk ik om me heen. Ik ruik de zilte lucht, de golven kletsen het zand. Ik glijd met mijn handen door het zand en pak een schelp.

Ik sluit mijn ogen en houd de schelp tegen mijn oor. Een verhaal verschijnt achter mijn ogen. Ik pak mijn pen en mijn notitieboek en schrijf tot de avondzon.

Mijn pen, mijn notitieboek en ik. Een ideale combinatie.

Wat is jouw ideale schrijfplek?

Wil je meer schrijfinspiratie? Kom dan naar een Schrijfinspiratiedag.

 

Geschreven tijdens een workshop van Schrijfzin.