Ik heb alweer 5 hoofdstukken herschreven, maar ik merk dat het op is. Ik speur naar afleiding. Even op Facebook kijken, iets te eten pakken en daarna weer verder. Maar ik weet als ik doorschrijf, dan produceer ik bijna niets meer. En tijdens een schrijfweek zit ik echt midden in de natuur, dus ik ga naar buiten.

Schrijven in de natuur

De vogels begroeten mij enthousiast. In het gras knikken de madeliefjes naar mij. Het hele terrein zit er vol mee. Hoewel er ook paardenbloemen samenscholen. Ik denk aan mijn eigen mossige grasveldje thuis, en ik volg het spoor van de madeliefjes. Zij spreiden een bedje voor me uit. De madeliefjes buigen opzij en ik strijk neer. Er is rust en ruimte in mijn hoofd. Mijn schrijfboekje zit in mijn tas. Voor ik het weet heb ik mijn pen al in mijn hand en schrijf ik twee blogs. Even sluit ik mijn ogen. Zo mag het altijd zijn.

Ik sta op en doe mijn schrijfboekje dicht. Bijna onzichtbaar knik ik naar de meizoentjes. Ze richten zich op, alsof er nooit iemand op dit inspiratieplekje heeft gezeten. Ik glimlach. Schrijven en natuur, ik kan niet zonder.

Inspiratie in de natuurKom achter je computer vandaan

Hoe vaak worstel jij met het schrijven? Op het punt dat je weet dat het eigenlijk niet meer gaat lukken? Maar toch ga je verder. Want je boek, verhaal of blog moet af. Doe het dit keer anders. Stop op tijd en ga naar buiten. Volg het spoor van de madeliefjes en laat je inspireren door de natuur.

Meer inspiratie om te schrijven?

Wil jij ook meer inspiratie om te schrijven en schrijven in een flow? Ga op schrijfvakantie…