Schrijfinspiratie natuurSchrijf…
Waar ik mij toch iedere keer weer over verwonder is wat natuur en loslaten doen voor je inspiratie bij het schrijven. Vorige maand organiseerde ik weer een Schrijfinspiratiedag bij Hoeve Ravenstein en ik zag zulke mooie dingen gebeuren.

Ik zag ruimte ontstaan bij een auteur die vast zat bij haar huidige boek. Ze schrijft een levensverhaal. Ze ontdekte tijdens die dag dat de natuur niet alleen haar inspiratie gaf, maar ook belangrijk was voor een van haar personages. Ik ben zo benieuwd naar het vervolg.

Bij een andere deelnemer inspireerde elke opdracht haar weer voor haar kinderboek. Ze ging aan het eind van de dag tevreden naar huis met 3 nieuwe hoofdstukken. Daar zullen haar lezers later ook blij mee zijn.

Maar die inspiratie kun je natuurlijk ook voor andere schrijfsels gebruiken, want je ideale lezer aanspreken en je zintuigen inzetten zorgt ook voor uitstekende resultaten voor je blogs. Dus liet een van de deelnemers de lezers van haar blogs niet alleen zien wat ze bedoelde, maar ook horen en voelen. En dan komt je boodschap veel beter binnen.

De omgeving

Charlotte de ezel. Schrijven in de natuur

foto Aletta Armee

De omgeving helpt daarbij. De gemoedelijke sfeer, Charlotte de ezel en het bos vlakbij. Het is er puur en vrij net als jouw schrijfsels en het doel is alleen maar meer inspiratie. Hoewel ik nog nooit heb meegemaakt dat er geen inspiratie was.

Van een auteur van een historische roman tot iemand die haar eerste zakelijke boek had geschreven, er gebeurde iets met hen. Ze kregen meer zin in het schrijven, nieuwe ideeën of schreven ineens iets in een ander genre. Ga jij nu ook aan de slag en laat je je inspireren tijdens een Schrijfinspiratiedag?

Sluit je ogen

Luister hier..

Sluit je ogen en voel je voeten op de grond. Loop nu over het gras naar de bloemenweide. Ruik je de dahlia’s? Steek voorzichtig je handen uit, pas wel op voor de doorn van de rozen. Voel je de blaadjes? Buk nu maar. Ja, daar staat de rucola. Pak maar een klein stukje. Hoe smaakt het?

Loop nu voorzichtig terug naar een van de picknicktafels. Luister naar alle vogels in het bos en naar de boerderijdieren.

Open nu weer je ogen en schrijf…

Inspiratiedag 31082017-21

foto Aletta Armee

En, wat is het resultaat?

Deel je het onder deze blog?

Schrijf

Ga je ook een keer echt mee schrijven in de natuur? Dan zie ik je graag op een Schrijfinspiratiedag!