Zomerinspiratie voor je boek of blogs.Buitenkantoor van de kleurrijke schrijfcoach

Geniet jij ook zo van de zomer? Als het lekker weer is schrijf en werk ik buiten in mijn tuin onder de overkapping, mijn buitenkantoor. Ik zit midden in het groen en de vogels zorgen voor achtergrondmuziek als ik schrijf. Hoe meer rust en ruimte om me heen, des te meer inspiratie ik krijg om te schrijven. Ik zie een voorwerp of hoor een geluid en meteen krijg ik een idee voor een blog of voor mijn boek. Gaat de zomer jou ook inspireren?

Wat doe jij deze zomer?

Wil jij meer schrijfinspiratie deze zomer?

Ga je op vakantie, dagjes weg of werk je door? Laat je inspireren door de nieuwe plekken die je bezoekt, andere culturen of de geluiden in je eigen tuin of op balkon. Het zou zonde zijn als je al die mooie ideeën voor boeken, verhalen of blogs zou negeren. Doe er iets mee. Maak gebruik van de rust en de ruimte om je heen en in je hoofd. Ga schrijven.

Speel met de zomer

Hoe gebruik je de zomerperiode om je te laten inspireren bij het schrijven? Ik geef je wat tips:

  • Ga op een terras zitten en kijk om je heen. Welke relaties zijn er tussen de andere gasten, wat voor werk doen ze en wat zijn hun dromen? Laat je fantasie gaan. Zorg voor zomerinspiratie...
  • Ga vroeg in de ochtend of later op de avond de natuur in. De kans is groot dat je dan dieren ontmoet. Wat hebben ze jou te vertellen?
  • Maak foto’s van landschappen of situaties. Laat je inspireren door je afbeeldingen en schrijf een blog, verhaal of een onderdeel van je boek.
  • Luister in het openbaar vervoer naar (telefoon)gesprekken. Wat is het verhaal hierachter?
  • Bezoek nieuwe plekken in je eigen land of in je vakantieland, laat je inspireren door de nieuwe indrukken.
  • Koop een souvenir en beschrijf daarna de geschiedenis van dat voorwerp. Wie heeft het gemaakt en waar? En hoe is het in deze winkel terecht gekomen?
  • Doe een schrijfoefening  

Wil jij meer inspiratie?

Wil je met een schrijfopdracht schrijven in de natuur? Reserveer dan een van mijn inspiratiedagen.

Reserveer mijn boek: ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie‘ voor meer oefeningen en inspiratie.