Inspiratie tijdens je vakantie

Het is eindelijk zo ver. Nog even en dan heb ik vakantie. Ik hoef dan helemaal niets. Behalve ontspannen en genieten van de natuur. Ik vind mijn werk echt geweldig! Anderen helpen om hun verhalen te delen. Helpen bij het schrijven en promoten van boeken. Wat wil je nog meer? Even niet reageren op e-mail of telefoontjes, alleen maar lezen. Tijd voor ontspanning, tijd doorbrengen met mijn gezin, dat is ook erg fijn.

Alle rust en ruimte

Als ik even weg ben van de dagelijkse rompslomp dan hoef ik dus ook geen blogs te bedenken of aan mijn boek te schrijven. Ik kijk naar het blauwe water, geniet van het lezen, loop op mijn blote voeten op het gras en eet gezellig met vrienden. En plop, daar is het eerste idee al. Het kan een titel voor een boek zijn, een nieuw aanbod, een idee voor een klant, of een blog. De ideeën komen altijd vanzelf… Ik noteer ze meteen. Elke ochtend bedenk ik 10 ideeën, die zet ik in de Moleskineapp op de iPad. Ideeën voor mijn blogs of voor mijn boek noteer ik in de app Evernote. Zo houd ik alles bij elkaar en kan ik ze later gebruiken.

Zie ik het als werken tijdens de vakantie? Nee, dat niet. Er is rust en ruimte voor alles. Dus komt er altijd een nieuw idee langs voor een boek of een product voor klanten. Dat is prima, want juist dan neem ik ook beslissingen over hoe ik beter op mijn grenzen ga letten, dat is nog een dingetje, en neem ik goede beslissingen voor de toekomst. Uiteindelijk is dat fijner voor mij, mijn gezin en mijn klanten. En wat schrijf ik veel in de vakantie, maar alleen als ik wil.

Hoe gebruik jij de vakantieperiode?

Je hoeft even helemaal niets. Wat ga je dan doen? Laat je je inspireren? Het zou zonde zijn als je al die mooie ideeën voor boeken, producten of beter met je tijd omgaan, links zou laten liggen. Doe er iets mee. Maak gebruik van de rust en de ruimte in je hoofd. Schrijf alles op, hoe onbelangrijk het nu ook lijkt. Straks ben je er dankbaar voor.
Schrijfinspiratie vakantie

Wil jij meer inspiratie?

Hoe kom jij aan meer inspiratie? Deel het onder dit blog.