VertellisVertellis, wat heb je dit jaar niet bereikt, wat je wel had willen bereiken? Mijn boek had er al lang moeten zijn. 
Vertellis, op welke eigen prestatie ben je het meest trots? Dat ik als bankhanger nu drie keer per week kickboks. 
Vertellis, welke dag of welk moment zou je willen herbeleven? De boekpresentatie van de Boekplanner. De geboorte van een boek is iets geweldigs.

Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen? Vragen zorgen voor inspiratie en die kun je natuurlijk weer gebruiken bij het schrijven.

Schrijven met kaartjes

Als schrijfcoach help ik  bij het schrijven, promoten en publiceren van een boek, maar zonder inspiratie kun je niet. Die kun je ook gebruiken bij je blogs of bij een leuke schrijfoefening. Ik gebruik hiervoor vaak inspiratiekaarten. Ook al doe ik mijn best, ik laat me steeds weer verleiden om nieuwe te kopen. Die gebruik ik dan weer voor mezelf of tijdens een schrijfwebinar, zodat ik mijn klanten kan helpen met schrijfinspiratie. En ik blog erover. En toen vond ik weer een nieuw kaartenset.

Vertellis

Vertellis heeft een boekje met vragen die je kunt beantwoorden, maar tegenwoordig ook een kaartenset met vragen. De vragen zijn bedoeld als startsein voor (diepgaande) gesprekken en leuke verhalen. Dit spel is ooit begonnen als ‘Feestdagen-editie’ maar inmiddels is het een gewone versie geworden. Natuurlijk kun je dit spel live of online spelen. Maar ik ben niet voor niets schrijfcoach. Mijn tip is om ze in te zetten als schrijfinspiratie.

Bijvoorbeeld kies een vraag en:

·      Beantwoord hem in een blog
·      Gebruik hem als inspiratie voor je boek
·      Bedenk hoe een van je personages de vraag zou beantwoorden
·      Stel hem aan je ideale lezer
·      Ga gewoon schrijven en zie wel wat er komt

Het antwoord zal steeds (in nuances) verschillen.

Welke vragen zijn er? 

Een paar vind je in de eerste alinea. Het is leuker om de andere vragen zelf te ontdekken. De Vertellis kaartenset kun je kopen via My lovely notebook. Wil je écht aan de slag met je boek? Volg dan mijn gratis online training.

P.S. Meer schrijfoefeningen vind je in mijn boek Ik heb altijd schrijfinspiratie – en met dit boek jij ook.