Sinds ik online trainingen geef, horen video’s er ook bij. Ik ga dan niet voor perfectie, wel voor waarde delen. Deze video’s maak ik voor betaalde programma’s, dus ze zijn alleen voor mijn klanten zichtbaar. Vaak deel ik bijvoorbeeld mijn presentaties. Maar ik besef dat mijn klanten en lezers mij beter willen leren kennen. Dus ook ik moest eraan geloven.

En ik kan er maar niet aan wennen om mezelf in beeld te zien. Dus ga ik af en toe op Facebook live. Dat kan niet perfect, wel lekker spontaan en ik kan het niet 20 keer terugkijken voordat ik publiceer, want het is direct live. Dat is maar beter ook, want anders blijven kritisch over mijn eigen video’s. Tot zo ver…

Elke week een video met een schrijftip
Ik heb mij laten uitdagen door Katinka Michiels om 30 video’s in een maand op YouTube te zetten. Oei! Slik. Mijn echte doel met deze video’s is om jou tips te geven over het schrijven en promoten van je boek. En nu na deze challenge, maak ik er elke week een.

Daarom geef ik je deze tip: Kijk elke dag 1 video. Het kost je maar een paar minuten tijd en zo vergroot je je kennis. Ik start mijn ochtend altijd met het kijken van een video of ik kijk tijdens mijn pauze. Video is wat dat betreft een zeer krachtig medium. En dat uit de mond van een schrijfster… En ben je blij met mijn schrijftips in een video? Geef dan een duimpje als like.


Welke schrijftip wil jij in een video zien?
Heb jij een vraag aan mij die ik kan beantwoorden in een video? Reageer dan onder dit blog. Tot ziens op 
YouTube.