Waar haal jij je schrijfinspiratie vandaan?Als je een boek schrijft, kun je niet zonder schrijfinspiratie. Waar haal jij je inspiratie om te schrijven vandaan? Ik geef je een paar ideeën.

Research

Duik in je boek en ga speuren. Werk je ideale lezer helemaal uit. Stel vragen die je ook aan je beste vriendin zou stellen, of ga nog verder.
Ga lezen. Welke boeken zijn er over jouw onderwerp/thema geschreven?

Bezoek een locatie uit jouw boek en bekijk, luister naar, ruik, proef en voel de omgeving.

Een andere locatie

Ik ga regelmatig op pad en schrijf dan op een andere plek. Bij mooi weer is dat in mijn buitenkantoor. Maar ik ga ook regelmatig wandelen en zoek dan een boomstam, picknicktafel of bankje hier in het bos. Ook schrijven op een terrasje vind ik heel inspirerend. Ik kan dan minder in focus schrijven, maar ik kan wel alle indrukken of gesprekken gebruiken. Een schrijfweekend is al een stapje verder. Dan heb ik een paar dagen om te wandelen en te schrijven. Maar mijn favoriet is een schrijfvakantie. Weg uit de waan van alle dag en veel tijd en rust voor mij en mijn boek. Als het dan ook nog op een mooie plek is, midden in de natuur, dan ben ik gelukkig en maak ik schrijfmeters of krijg ik ideeën voor een volgend boek.

Laat het los

Soms lukt het gewoon even niet. En als dat niet te lang duurt, is dat ook helemaal geen probleem. Laat je boek dan even los. Ga iets anders schrijven of gewoon iets heel anders doen. Ga wandelen, dansen, je schrijfplek opruimen of wees creatief en teken of schilder een situatie uit je boek. Of kies voor een artistdate. Je boek klopt waarschijnlijk zelf al snel weer aan je deur.

En, waar haal jij je schrijfinspiratie vandaan? Deel je het onder dit blog?

Inspirerende schrijfplek zoekt schrijvers

Wil je in alle rust schrijfmeters maken? Kom naar een schrijfvakantie

Reserveer mijn boek: ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie‘ voor nog meer inspiratie.