Schrijfoefening writer’s block 

Er zijn periodes dat ik niet weet waar ik nu moet beginnen met schrijven en tijden dat ik niet meer kan stoppen.
writer's block of in de flow?Ik was voor een training in Tarifa. Het meest zuidelijke puntje van Spanje. Het is er 23 graden en ik sliep op loopafstand van het strand. Door de palmbomen, de altijd aanwezige wind en de koeien op het strand ging het schrijven als vanzelf. Dat heb ik ook als ik op Texel ben of een andere mooie plek. Even afstand nemen helpt enorm bij een writer’s block.

Het inspireert mij om na te denken over de vraag WAAROM ik nu zo graag wil dat mijn klanten succesvol zijn bij het schrijven en publiceren van hun boek.

Inmiddels weet ik het antwoord. Ik wil boeken lezen die de wereld beter maken. Die bijdragen aan een toenemend geluk van steeds meer mensen. En daarom wil ik auteurs helpen om deze boeken te creëren.

Herken je dit?

Je bent vastbesloten om nu eindelijk dat boek te schrijven, maar je blijft het maar uitstellen.

Doe dan de volgende schrijfoefening

Je staat midden in een bos. Hoge beuken staan in een kring om je heen. Hoor je de vogels kwetteren? Er klinkt een mauwend geluid. Is het een kat? Nee het geluid komt van boven. Buizerds cirkelen rond op zoek naar een prooi. Een zwerm vogels vlucht vast richting de wijnberg. De vleermuizen schuilen in de ijskelder. Onder je voeten is het zacht. Als je nu je schoenen uit zou trekken zou je het mos onder je voeten voelen kriebelen. Voorzichtig doe je een paar stappen. Bladeren knisperen en een takje breekt, een merel zorgt voor je achtergrondmuziek. Eenden zoeken voedsel in de vijver. Een koe loeit.

Haal eens diep adem door je neus. Wat ruik je? Is het herfst? Dan ruik je de vochtige bladeren die de boom heeft losgelaten. Wat ga jij loslaten? Is het voorjaar, dan staan nu de rododendrons in bloei. Wat ga jij laten bloeien? Kijk naar alle kleuren om je heen in de natuur, wat willen ze je zeggen?

Pak nu je pen en papier of open een lege pagina op je computer en ga schrijven. Gebruik de natuur als symbool of metafoor voor je bedrijf, dienst of product, of gebruik je fantasie. Alles mag vandaag.

Ik wil heel graag lezen wat je hebt geschreven. Wil je je tekst delen? Plaats hem dan op mijn facebookpagina.

Schrijven in de natuur

writer's block?Hoe zou het zijn om echt in dat bos te wandelen, met je schrijfblok op een bankje te zitten of langs de koeien te lopen? En dat je dan het boek gaat schrijven dat jouw leven verandert en de wereld een beetje beter maakt?

Het kan. Een keer in de maand kun je met mij ‘Schrijven in de natuur’ bij Hoeve Ravenstein aan het rand van het landgoedbos. Ik geef je schrijfopdrachten, feedback en inspiratie zodat je weer in de flow komt om te schrijven en verder ga je aan de slag met het schrijven van je boek, verhaal of blog. Tijdens de lunch geniet je van biologische producten.

PS Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Dus reserveer van jouw plek nu meteen!

Meld je nu aan!

Wat doe jij bij een writer’s block? Reageer onderaan deze blog. Alle tips zijn welkom.