excuses geen boek schrijvenJe roept al een jaar dat je een boek aan het schrijven bent, maar eerlijk gezegd kom je niet verder dan hoofdstuk drie. Of je bent nog niet eens gestart. Maar je hebt het wel aan je vrienden verteld en op social media gedeeld. Ze willen nu eindelijk wel het resultaat zien. Waar blijft dat boek? Welke excuses kun je nog gebruiken om toch niet te hoeven schrijven?

Als auteur en schrijfcoach ben ik inmiddels vertrouwd met al mijn eigen excuses en die van mijn klanten. Ik ben benieuwd welke jij herkent. Ik heb de top 6 van meest voorkomende excuses voor je op een rijtje gezet.

 1. Ik heb geen tijd
  Dat is een van de beste excuses. Want je klanten gaan natuurlijk altijd voor, je moet elk telefoontje of iedere email meteen beantwoorden en je verspilt nooit tijd op social media of met tv kijken.
 2. Ik moet eerst nog research doen
  Voor een gemiddeld boek heb je zeker twee jaar research nodig. Vooral als het boek gaat over je eigen expertise, natuurlijk.
 3. Ik heb het vooral nu te druk, maar volgend jaar als…
  …mijn hond beter is, mijn kind op school zit, het rustiger is op mijn werk… Vul zelf maar aan. Volgend jaar is het absoluut rustiger en vraagt niets anders dan jouw boek de aandacht.
 4. Ik wacht tot ik meer inspiratie heb
  Terecht. Je kunt niet schrijven als je geen inspiratie hebt. Dus bel je muze, steek wierook aan en blijf op de bank zitten tot die inspiratie komt. Want tijdens het schrijven krijg je die natuurlijk niet.
 5. Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp geschreven
  Inderdaad, het heeft alleen zin als je een boek schrijft over een onderwerp dat nog niet bestaat. Jij hebt met al jouw kennis en ervaring niets toe te voegen aan dat wat er al op de boekenmarkt te vinden is.
 6. Ik weet geen titel
  Oei, dat is een probleem. Hoe kun je nu een boek schrijven als je de titel nog niet weet. Die is wel essentieel voor je je eerste woord opschrijft.

Wat is jouw excuus?

Heb jij betere excuses? Laat het mij dan weten. Ook als jij al die excuses helemaal zat bent en een flinke zet kunt gebruiken bij het schrijven van je boek.

Wil je nu echt commitment bij het schrijven van je boek en samen met mij aan de slag? Doe dan mee met de Commitmentgroep. We gaan samen schrijven, ik ga je motiveren om je deadline te halen en je krijgt visualisaties, video’s en meer. Want jij, je boek en je lezers zijn het waard.

 

Ik doe mee!