6 Feestdagentips voor je boekDe periode rond de feestdagen is voor mij een tijd van rust, tijd voor mijn gezin en bezinning. Wat heb ik dit jaar gedaan en wat zijn mijn plannen voor volgend jaar? Er komt een nieuw programma aan, ik lanceer in maart een boek en in het najaar weer. Dus doe ik nu eerst een stapje terug. Wat zijn jouw to do’s voor je boek deze feestdagen?

6 Feestdagentips voor je boek:

  1. Doe aan research. Dit is het moment om je eens rustig te verdiepen in het onderwerp van je boek. Welke informatie mis je nog? Maak afspraken met andere experts of ervaringsdeskundigen voor volgend jaar of lees informatie.
  2. Je zult de eerste schrijver niet zijn die een manuscript verliest. Maak een back-up van je manuscript en orden je bestanden. Dan kun je daarna weer lekker aan de slag.
  3. Blog over je boek. Boekpromotie hoort bij het hele traject. Dus houd je lezers ook nu op de hoogte. Blog over je frustraties, openbaringen en de lessen bij het schrijven. Of kies een andere insteek bij je onderwerp. Heb je geen zin om te bloggen? Maak dan alvast een lijstje met blogonderwerpen.
  4. Maak een schrijfplan voor volgend jaar. Jouw boek in de winkel; het staat echt bovenaan op je bucketlist. Maar hoe zorg je er nu voor, dat hij over een jaar niet meer op die lijst staat? Focus en commitment zijn daarbij essentieel. En natuurlijk schrijftijd. Dé kleurrijke schrijfgroep is daarom dé plek voor jou en je boek. 10 keer per jaar schrijf je rustig in de ochtend en ben ik er voor je vragen en ’s middags krijg je een schrijfworkshop. 40 keer per jaar kijk en luister je thuis naar een schrijfwebinar en krijg je weer schrijfinspiratie. Gun je jezelf dit cadeau?
  5. Ben je vrij de komende periode? Ga dan eens op een artist date met jezelf. Ga naar een museum, de natuur of doe iets anders inspirerends.
  6. Laat je boek even los en ontspan. Of doe eens helemaal niets voor je boek. Waarschijnlijk gaat dat je juist heel veel opleveren. En dan koop je een schrijfcadeau voor volgend jaar.

Wat ga jij voor je boek doen? Laat het onder dit blog weten.

Fijne feestdagen en een heel goed schrijfjaar!

Fijne feestdagen en een goed schrijfjaar