schrijfcadeauAls je als ondernemer een boek schrijft, dan worstel je soms met de tijd. Je hebt je werk, je privéleven en natuurlijk de tijd die je reserveert voor je boek. Dan verdien je regelmatig iets extra’s. Mijn tip: geef jezelf een schrijfcadeau. Of zet het op je verlanglijstje.

Ik heb 10 cadeautips voor jou.

 

Tip 1 – Sluit je aan bij dé kleurrijke schrijfgroep

In dé kleurrijke schrijfgroep draait het om schrijftijd, focus en workshops. We komen 10 keer per jaar bij elkaar. In de ochtend heb je schrijftijd en in de middag krijg je een workshop. Je deelt je deadline, vertelt wanneer je schrijft en kunt 40 keer per jaar meedoen met een schrijfwebinar. En er zijn ook nog schrijfoefeningen, podcasts, kenniswebinars en gastlessen van andere experts.

Tip 2 – Koop een mooi notitieboek

Schrijven kan overal en op je computer of papier, maar een mooi notitieboek werkt wel motiverend. Ik gebruik ze voor de plannen van mijn programma’s en om in te schrijven. Ik kijk maar niet te vaak op de site van My lovely notebook, want Juliette Moolenbeek heeft zulke mooie boekjes te koop. Ze zijn leuk om te geven, maar voor jezelf kopen mag natuurlijk ook. 

omg businessclub

Tip 3 – Neem een abonnement op de leukste businessclub

Zelf ben ik al vanaf het eerste moment lid van OMG van Katinka Michiels. Ik heb veel geleerd over social media inzetten, video’s maken en nog veel meer. En tussen alle gastlessen staat ook een les van mij over commitment bij het schrijven van je boek. Er staan mooie lessen tussen als ondersteuning voor je bedrijf en boek.

Tip 4 – Koop een strippenkaart voor je blogs

Een belangrijk onderdeel van je boekpromotie is bloggen over je boek. Sinds mijn trainingen aan zee bij Schrijfzin, blijven de blogs maar komen. Ik heb steeds weer nieuwe ideeën. Als schrijfcoach moeten mij blogs echt foutloos zijn. Dus laat ik ze altijd even nalopen door Marije van den Bovenkamp. Mijn tip is: geef jezelf eens een strippenkaart voor eindredactie cadeau.

Tip 5 – Start met een goede basis en schaf een Bootcamp aan

Een goed boek start met je basis. De voorbereiding bij het schrijven van je boek. In mijn bootcamp help ik je bij de hele opzet, van je titel tot de achterflaptekst, en met de structuur. Daarna weet je wat je wanneer schrijft. Je hebt 3 dagen de tijd om jezelf of een ander dit cadeau met korting te geven.

Tip 6 – Inspiratie met bloemen

Bloomon bloemen als inspiratie schrijfcadeauIk heb altijd een prachtige bos bloemen op mijn tafel. Voor mij helpt dat bij de sfeer en het inspireert mij bij het schrijven. Elke 2 weken ontvang ik een nieuwe bos van Bloomon. Er zit zoveel liefde in de manier waarop ze de bos samenstellen en de service er omheen. Gun jij jezelf ook een bos bloemen? Dan krijg je er met deze link een vaas bij cadeau. Laat je inspireren…

 

Tip 7 – Koop een boek

Is er een mooier cadeau dan een boek? Ik geef je tips.

Lekker lezen
Paal 15 een verhalenbundel met 15 waddenverhalen is fijn om te lezen of om cadeau te geven. En je schenkt ook meteen €1 aan de Waddenvereniging.

Boeken over schrijven
Hoe ga jij ervoor zorgen dat jouw boek er komt? Met de Boekplanner natuurlijk. En schrijf je een levensverhaal? Dan mag het boek van Daniëla Postma ook niet in je boekenkast ontbreken.

Boeken van mijn klanten

En dan breng ik ook graag wat boeken van mijn klanten onder de aandacht

Tip 8 – 365 dagen werken aan je boekpromotie

Een boek schrijven is je droom, maar je zult het ook moeten voorkopen. Dan weet ik een mooi schrijfcadeau. Elke dag een nieuw boekpromotietip van Denise Hulst. Dat gaat je zeker helpen bij de verkoop van je boek. Zo levert een cadeau aan jezelf en je boek je uiteindelijk ook weer geld op. Hier bestel je de 365 boekpromotietips.

Tip 9 Volg een gratis webinar of online training

Soms krijg je een cadeautje. Dan leer je veel in een gratis webinar, van een checklist of een online training:

Boost je business met je boek

Tip 10 – Gun je zelf een schrijfvakantie

Wat is het ultieme cadeau als je een boek schrijft? 5 dagen schrijven in een flow. Een schrijfvakantie zorgt voor rust en ruimte in je hoofd dus boek snel jouw schrijfvakantie.

 

Welk schrijfcadeau zet jij op je verlanglijst? Laat je het onder dit blog weten?