De belofte van schrijven in de zomerDe zomer is mijn seizoen. De geuren en kleuren zijn sterker en de belofte van schrijven in mijn buitenkantoor maakt mij blij. In de vakantie ontstaan er ook altijd nieuwe ideeën voor een boek of een schrijfprogramma voor mijn klanten. Maar de zomer is voor mij ook de periode van afleiding en verleiding om andere dingen te doen dan te schrijven. Hoe zorg je er nu voor dat je blijft schrijven?

Schrijf elke dag

Start elke ochtend met 15 minuten schrijven. Schrijf aan je boek of schrijf morning pages. Zo zet je kleine stappen en houd je het overzichtelijk. En je boek of verhaal blijft zo dicht bij jou. Het risico is wel, dat je dan veel meer gaat schrijven vandaag. Maar of dat erg is. Heb je geen tijd? Schrijf dan voor je gaat slapen weer 15 minuten.

Gebruik je zintuigen

In de zomer ben je vaker buiten. Maak gebruik van je zintuigen. Wat hoor je op een terrasje, wat ruik je op het strand en wat proef op de markt in je vakantieland? Schrijf omdat je niet anders kan, schrijf een reisverslag of voor je boek. Als je veel schrijft heb je ook meer inspiratie.

Notitieboekje

Stop altijd een notitieboekje in je tas. Nu kun je al je invallen ergens kwijt. Maar ook met je mobiel kom je al een heel eind. Stuur een e-mail naar jezelf met een tekst. Spreek je ideeën voor je boek in. Gebruik de app Evernote voor je foto’s, tekst en andere inspiratie.

Meer inspiratie?

Wil je meer zomerinspiratie? Doe dan mee met mijn online workshop zomerinspiratie.

Liever live? Kom dan naar een Schrijfinspiratiedag. Op een biologische boerderij gaan we spelen met woorden, zodat je weer gaat schrijven in een flow.

p.s. Reserveer ook mijn boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’.Ik heb altijd schrijfinspiratie’.