Schrijfschriftjes: Verslaafd aan mooie notitieboekjesIk ben op weg naar een training lanterfanten en ik heb 35 minuten overstaptijd. Ik weet dat ik nu een risico loop, maar ik stap toch de boekhandel in op Utrecht centraal. Even sta ik met het boek ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik in handen, maar ik leg het weer terug. Tijdens de workshop heb ik geen tijd om te lezen en mijn rugzak zit al vol met 2 Boekplanners voor klanten. Op de terugweg dan maar. En dan gebeurt het weer… ik zie het schrap met notitieboekjes en schrijfschriftjes. Ik ben verloren…

Verslaafd aan mooie boekjes

Ik heb vandaag geen notitieboekje op maat in mijn tas. Dat kan natuurlijk niet. Er zit wel een prachtig rood schrijfboekje in mijn rugtas, maar dat telt niet vind ik. Mijn oog valt dit keer op de kleinste maat Moleskine in hardblauw. Dezelfde kleur als het mapje voor mijn visitekaartjes, ook van Moleskine. Ik koop er een penloop bij en nu kan ik altijd schrijven.

Schrijven moet

Want dat is het natuurlijk. Die drang naar schrijven. Op mijn computer, iPad of zelfs op mijn mobiel en in prachtige notitieboekjes of schriften. Met mijn knalrode Waterman met eigenwijze turquoise inkt. Of met een Pilot FriXion Ball in mijn bulletjournal. De indrukken van de dag, ideeën voor mijn huidige boek of een volgende. Er is zoveel te schrijven. Dus notitieboekjes heb ik nooit genoeg.

Met de hand schrijven

Mijn boeken schrijf ik op de computer in Scrivener en onderweg op de iPad. Maar schrijven met de hand is anders. Ik speel met woorden, redigeer niet en maak er een tekening bij. Zo kan ik vrij schrijven, anderen inspireren. Pas als ik het teruglees, bedenk ik een titel of tussenkopjes en begint mijn innerlijke redacteur te roepen. Het is zo fijn om het af en toe terug te lezen. Dan krijg ik weer nieuwe ideeën.

En ik schrijf in een van mijn favoriete notitieboekjes. Wat is jouw favoriete notitieboek? Deel het onder dit blog.

schrijfschriftjes Een kunstzinnig schrijfschriftje

Tijdens mijn schrijfinspiratiedagen ga je ook spelen met woorden, in een bijzonder schriftje. Ontworpen door Maureen Hennep. Pak je pen op en ga mee naar de bossen van Baarn. Je hebt tenslotte nooit schrijfschriftjes genoeg.