Ben jij als Monica?Monica volgt mij al jaren. Ze staat op mijn mailinglijst en leest trouw al mijn blogs. Zo’n vijf jaar geleden sprak ik haar tijdens een gratis boeksessie. Ze vertelde over het onderwerp van haar boek en ik gaf haar tips. Mijn gratis online training had ze al gevolgd.

Van boekidee tot boekpresentatie

Ik stuurde Monica een voorstel om samen een jaar aan haar boek te werken van boekidee tot boekpresentatie in een jaartraject. Want haar boek is echt de moeite waard. En toen bleef het een tijdje stil. Dus ik pakte de telefoon. Er kwam een heel verhaal, met best vervelende omstandigheden. Ik noteerde een belafspraak voor drie maanden later.

Wat is jouw excuus?

Ik ontwikkelde een challenge. Monica deed weer fanatiek mee. Dus ik stuurde haar een e-mail of we nu aan haar boek konden beginnen. Het onderwerp van haar boek was best actueel. Er kwam een heel verhaal met privé en zakelijk gedoe. Ik ging aan de slag met de boeken van Ingrid, Rogier en Reina, die dan ook al lang zijn verschenen.

Later ontving ik nog een persoonlijk bericht van haar ‘dat ze echt haar boek wilde schrijven’. Ik had geen geduld meer om het bericht te lezen. Het stond vast weer vol excuses. Ik schreef: ‘dus we gaan nu eindelijk samen aan de slag? Ik haal je wel uit de impasse.’

Het bleef weer stil.

Hoe is het met het boek van Monica?

Welk boek? Ondertussen zijn de boeken van Judith, Sabine, JOhan, Vincent, Sandra, David, Lianne, Miriam, Ineke en Olivia verschenen. En mijn agenda staat weer vol met nieuwe boekpresentaties. Maar die van Monica niet. Ik kan zien dat zij mijn laatste nieuwsbrief heeft geopend. Ik weet dat haar boek nog niet is verschenen.

Zal ik haar nog een keer bellen? Nee, ze moet zelf die beslissing nemen om nu écht voor haar boek te gaan. Met er alleen over praten kom je er niet.

Ben jij als Monica?

Hoelang wil jij al een boek schrijven? Hoelang lees je mijn blogs of nieuwsbrief al? En welke stappen heb je al gezet? Dromen is niet genoeg.

Wil jij je boek echt in je handen houden? Neem dan contact met mij op voor een gratis boeksessie en dan kijken we samen of jouw boekidee levensvatbaar is en gaan we samen jouw droom verwezenlijken.