Schrijven in mijn buitenkantoorSchrijven kan ik overal, maar natuurlijk heb ik voorkeuren. In de lente en de zomer werk ik graag in mijn buitenkantoor. Mijn favoriete schrijfplek bij mooi weer. Op andere momenten is het een overkapping waar ik eet op zonnige dagen met mijn gezin of vrienden. Mijn laptop staat in de schaduw en ik schrijf en geniet. Ik zit buiten, maar toch droog en in de schaduw en ik geniet ondertussen van de natuur.

Kleurrijke schrijftuin

Zachtjes kabbelt het pompje in de waterpartij en de merel in de coniferen zingt zijn hoogste lied. De tortelduifjes nestelen in een opening van mijn buitenkantoor en de bijen zoemen boven mijn kleurrijke schrijftuin. Een nieuw hoofdstuk ontstaat. Mijn mobiel staat op stil en ik negeer mijn e-mail. De ochtend staat voor focus.

Buitenkantoor

Mijn favoriete schrijfplek - buitenkantoorAls rond lunchtijd de buizerds weer hoog in de lucht hun miauwende geluid laten horen, klap ik mijn computer dicht. Ik ga, net als zij, eten. Gelukkig hoef ik daarvoor niet op jacht. Ik nestel me met een salade in een ligstoel. Even niets. Het is tijd voor ontspanning en daarna voor het boek van iemand anders. Mijn klanten willen feedback op hun boek of hulp bij de boekpromotie of het uitgeven van hun boek. Dat kan natuurlijk ook prima vanuit mijn buitenkantoor.

Jouw favoriete schrijfplek

Wat is jouw favoriete schrijfplek? Schrijf jij ook graag buiten in je tuin of op je balkon? Of heb je een andere schrijfplek die je helpt bij je inspiratie? Laat het weten onder dit blog.

Schrijven in de natuur

De natuur is mijn basis en dan vooral in de combinatie van natuur en schrijven. Vandaar dat ik dat ook graag met anderen doe. Zo ontstond de Schrijfinspiratiedag. Een hele dag spelen met woorden en schrijven in de natuur. En dat dan gewoon op loopafstand van mijn buitenkantoor, in Baarn. Kom je ook schrijven in de natuur?