Ik verzamel ideale schrijfplekjesJe hebt mensen die postzegels verzamelen of leuke beeldjes. Ik verzamel ideale schrijfplekjes. En boeken natuurlijk, maar dat is een andere blog.

Ik kan overal schrijven als ik maar rust en ruimte voel in mijn hoofd. Ik schrijf als passagier in een auto, thuis aan tafel of in de trein.

Mijn lijst met schrijfplekjes

Rust en ruimte helpen mij en veel andere auteurs ook heb ik gemerkt. Daarom geef ik jou nu een opdracht: verzamel ook ideale schrijfplekjes. Ik deel mijn lijstje met jou. Deel je jouw lijstje met mij onder dit blog?

  1. Ik ben dol op vakantie. Als ik niets te doen heb, dan gebeurt er juist van alles. Bijna elke vakantieplek is goed voor mij.
  2. Tijdens een schrijfvakantie geniet ik en dan het liefst op een van mijn favoriete schrijfplekken midden in de natuur.
  3. Aan een picknicktafel schrijven in de natuur. Ook zo’n favoriet.
  4. Op een Waddeneiland. Ik schreef veel op Texel en Ameland. Ik wil terug…
  5. In Zeeland. De ruimte en rust daar zorgt ervoor dat ik veel schrijfmeters maak. Ik schreef een deel van mijn boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’ in de Meibloem.
  6. Aan zee. Ik kom niet zo vaak bij de zee, dus daar bruist het echt. De geluiden, de geuren en het zand onder mijn voeten. Ik wil schrijven…
  7. Het bos. Zonder bos kan ik niet. Ik woon er 5 minuten vandaan. En als ik daar loop, krijg ik meer energie en ideeën voor mijn boek of blogs.
  8. In mijn buitenkantoor. Ik ben echt een zomerkind. In de zomer geniet ik van de zon en kan ik weer schrijven in mijn buitenkantoor. Gewoon lekker in mijn eigen tuin.
  9. Mijn hangmat. Natuurlijk kan ik mijn hangmat overal mee naar toe nemen. Maar meestal gebruik ik hem gewoon in mijn tuin. Voor mij staat hij voor spelen, vrij zijn en bruisen van schrijfinspiratie.

Dit is mijn lijstje met ideale schrijfplekken. Deel je jouw lijstje hieronder?