Een boek schrijven? Daar heb ik helemaal geen tijd voorEen boek schrijven? Oh ja, dat was je plan! Hoe gaat het nu met je boek? Ligt het al jaren in een la of ben je zelfs nog niet begonnen?

Geen tijd voor je boek?

Er staat al heel lang een half manuscript van mijn boek ergens in mijn computer. Maar je kent het vast: geen tijd, waarschijnlijk niet het juiste moment en ik heb gewoon hulp nodig bij de structuur en af en toe een schop onder mijn kont. Toch zonde dat dat boek nog niet klaar is, want ik weet dat ik veel mensen ga inspireren met mijn verhaal. Ondertussen ben ik met een ander schrijfproject gestart en het komt goed, echt. Want ik heb al een uitgever voor dat andere manuscript.

Hoe gaat dat bij jou? Ga jij nu eindelijk wél een boek schrijven? Waarom zou je nog langer wachten? Die stemmetjes in je hoofd die je vertellen waarom iets niet zou kunnen, zijn er niet om jou te pesten! Wat ze eigenlijk zeggen is: ga ervoor! Want ook jij weet al jaren dat je echt een boek wilt schrijven over je expertise, omdat je zo je kennis met meer mensen kunt delen. Je weet dat je door het schrijven van dat boek meer klanten of opdrachten zult krijgen en de vrijheid om te kiezen wat voor werk je doet en met wie. Dat boek komt er, ooit…

Zeker ga ik een boek schrijven, maar niet nu…

Herken je dit? Weet je hoeveel ondernemers ik al heb gesproken die dit ook zeggen? “Zeker, ik ga een boek over mijn expertise schrijven…Maar niet nu.” Als ik vertel dat ik een programma heb ontwikkeld, waarbij ze in verschillende stappen hun boek gaan schrijven, promoten en publiceren, zijn ze heel enthousiast. Daarna hoef ik eigenlijk niets meer te zeggen, want dan vertellen ze mij dat het zo belangrijk is om een boek te schrijven over je expertise. En dan komen de verhalen:

‘Mijn concurrent heeft een boek geschreven. Zijn trainingen zitten altijd vol, terwijl hij 3 keer zoveel vraagt.’

‘Mieke zat laatst bij DWDD, echt, ik weet veel meer, maar ze kennen haar boek.’

‘Ik weet dat mijn marktwaarde omhoog gaat als ik een boek publiceer, maar ik moet eerst zorgen dat er meer geld binnenkomt.’

‘Het lijkt mij geweldig als ik mijn kennis zo kan delen met heel veel mensen!’

En dit zijn maar een paar voorbeelden. Inderdaad, soms kan het echt niet, maar aan de andere kant: er is ook altijd wel een reden waarom je nu niet dit boek kunt gaan schrijven. Er zijn 70.000 mensen die een boek willen schrijven, en maar een klein deel gaat dat boek ook werkelijk publiceren.

Kun jij het je permitteren om je boek niet te schrijven?
Welke kansen laat je dan liggen, en ga je daarmee akkoord?
Vind je het prima dat heel veel mensen niet van jouw werk afweten?
En dat de media jou niet belt?

Volg je droom. Schrijf een boek!Het kan ook anders

Bij een van mijn deelnemers lag dat boek al 7 jaar in de kast. Als je vastloopt heb je wel hulp nodig… En een andere deelneemster had al 3,5 jaar aan haar boek gewerkt, maar liep vast in de schrijfstijl en bij de structuur. En ik herken het natuurlijk ook. Ik heb 1,5 jaar aan mijn eerste boek gewerkt. Wat had ik toen graag een schrijfcoach gehad.

 

Een boek schrijven is een project

Een boek schrijven lijkt een groot project en dat is het natuurlijk ook wel. Maar in mijn programma’s hak ik dat in stukken; van titel tot achterflaptekst en van boekpromotie tot publicatie. Zo neem ik je bij de hand. Met video’s met adviezen en opdrachten, werkbladen, checklists en lotgenoten in de Facebookgroep waar ik ook achtergrondinformatie deel. Met mijn instructies gaat het je zeker lukken.

Wil je persoonlijke begeleiding?

Dat kan natuurlijk ook. Dan gaan we eerst samen kijken naar je boekidee tijdens een gratis gesprek. Daarna gaan we echt samen aan de slag, ik denk met je mee en geef feedback. Zo’n boek dat je dan ziet groeien… ik word daar zo blij van. Samen zorgen we dat jouw boek er komt! 

Wanneer neem je wél die beslissing?

En nu mijn vraag: wanneer ga je dit boek wel schrijven?
Aan welke voorwaarden moeten er dan zijn voldaan?
Wat zeg je als we elkaar over een jaar weer spreken, of over 5 jaar? Ik lees graag je reactie onder deze blog.

Een boek schrijven gaat over een beslissing nemen en commitment, niet over uitstellen. Dus neem die beslissing en start met mijn Gratis online training Start met je boek!