Ga met je schrijfboekje op vakantieIk ben een zomerkind, op 12 juli ben ik jarig. En hoewel ik altijd bruis van inspiratie, gaat in de zomer echt de knop om. Als kind schreef ik gedichten en verhalen in de vakantie. Nu schrijf ik tijdens de lange autorit, op balkon met uitzicht, of aan zee. Ik speel met woorden en geniet.

Mijn schrijfboekje gaat mee

In de zomer ga ik op vakantie, maar mijn schrijfboekje gaat altijd mee. Want juist als ik vrij ben gaat het stromen. Dan krijg ik nieuwe ideeën voor mijn boek en blogs.

Schrijf jij ook een boek, verhaal of blog? Hoe zorg je er dan voor dat je in de zomer blijft schrijven? Ik geef je 5 tips:

 1. Ontspan
  Laat je boek of het doel voor je blog even los en geniet van het schrijven. Zo krijg je weer nieuwe ideeën en inspiratie.
 2. Neem vrij
  Gun jezelf een vakantie of een dagje vrij. Doe een dag niets. Mijmer in een hangmat, droom weg op het strand. Zo ontstaat er weer ruimte in je hoofd.
 3. Geef extra aandacht aan je zintuigen
  Proef de zomer, voel de warmte op je huid, luister naar het ruisen van de golven. Bekijk mensen op het terras en ruik de zomerbloemen. Schrijf op wat je ervaart.
 4. Doe iets nieuws
  Ga naar een onbekende plek, spreek zomaar iemand aan, schrijf je eerste haiku of maak een tekening. Maak een creatieve ontdekkingsreis deze zomer. Of start met mijn gratis Schrijfinspiratieboek.
 5. Maak nieuwe plannen
  Begin straks weer fris na de zomer met nieuwe ideeën. Schrijf boekideeën op, schrijf een brief aan je ideale lezer of een van je personages of verzin blogtitels. Gebruik de zomer voor een nieuwe start. Ga met je schrijfboekje op vakantie.

Toe aan een nieuwe start?

Ben jij toe aan een nieuwe (door)start voor je boek? Ga dan aan de slag met mijn gratis online training.