Heb jij een boekidee en heb je dat al heel lang? Of ben je al begonnen met het schrijven van je boek, maar heb je het laten liggen? Wat als iemand anders straks jouw boek schrijft?

Help, iemand schrijft mijn boek

Magie?

Jaren geleden las ik Big magic van Elisabeth Gilbert. Wat ik vooral onthouden heb, is dat overal ideeën zijn, ook bij jou en als je die niet oppakt gaat het idee naar iemand anders. Is dat echt zo? Ik weet het niet, maar het voorbeeld in het boek vond ik bijzonder. En ik heb ook een verhaal voor jou.

Mijn geheim

Zo had ik een boekidee, al een tijdje, maar ik deed er niet veel mee. Eerst moest mijn huidige boek af: Ik heb altijd schrijfinspiratie – na het lezen van dit boek jij ook. Dat is ook wel een goede reden. Ik las wel veel artikelen over het onderwerp, en ik maakte ook notities. Maar het bleef een beetje hangen. Later, als mijn andere boek er is, als ik tijd heb, enzovoort. Behalve met mijn echtgenoot, besprak ik het idee met niemand. Het was nog mijn geheim, als ik er  verder mee was, zou ik het wel delen.

Daar ging mijn boek

In september organiseerde ik een schrijfweek. De eerste dag vertelde iedereen wat ze aan het schrijven waren, welk boekidee ze hadden. Ik viel even stil toen een van de deelnemers en iemand waar ik veelvuldig mee samenwerk, vertelde dat ze naast een prentenboek ook met iemand een boek schreef over mijn onderwerp, met een vergelijkbare insteek. Ik bleef haar aankijken en toen riep ik: ‘maar dat is mijn boek!’. En ik legde uit waar ik mee bezig was, of althans welk boek ik van plan was ooit te schrijven. Natuurlijk zei ze dat het geen enkel probleem was, tenslotte worden er heel veel boeken geschreven over hetzelfde onderwerp. Dat begreep ik wel, maar het idee dat iemand waar ik zo nauw mee samenwerk een vergelijkbaar boek zou schrijven, dat raakte mij teveel. Daar ging mijn boekidee, ik had het te lang laten liggen. Stel ik was al halverwege geweest, dan had ik het zeker afgeschreven. Maar nu voelde het niet goed.

Nieuw boekidee

Dus nu is het tijd voor een nieuw boekidee, dat is er nog niet. Maar als het langskomt en het voelt goed, dan ga ik dit keer meteen schrijven.

Laat jij kansen liggen?

Wees eens eerlijk, hoe zit het met jou? Heb jij ook een verhaal, een droom, een boekidee dat je maar laat liggen? Dat je blijft uitstellen tot na corona, later als je meer tijd hebt, of welke mooie reden dan ook? Of is 2021 het jaar van jouw boek? Ik zeg ga voor dat boekidee dat je raakt, schrijf het boek af waar je nu mee begonnen bent als het een verhaal is dat er toe doet.

Het jaar van jouw boek

Ben jij een schrijver met een ideaal en heb je een non-fictie of fictieverhaal dat er toe doet? In 2021 zorg ik er graag samen met jou voor dat jouw boek er wel komt. Dat kan met individuele schrijfcoaching, dan gaan we samen aan de slag. Of je sluit je aan bij dé kleurrijke schrijfgroep.

De tijd van uitstellen het is voorbij, het is tijd voor je boek! Straks schrijft iemand anders jouw boek.

Op naar een kleurrijk jaar met jouw boek in je handen.