Jolanda Pikkaart Het is tijd voor je boekKiezen voor je boek is kiezen voor je lezers en jezelf

Hoelang staat een boek schrijven al op je bucket list? Of ben je wel gestart maar ligt je boek ergens in een la of in een map op je computer? Dat boek gaat zichzelf echt niet schrijven. Dus het is nu tijd om te kiezen. Ga jij je lezers jouw kennis en ervaring onthouden? Wat zonde van dat mooie verhaal. Want als als jij het niet opschrijft, dan blijft het alleen bij jou. Dus tijd om je verhaal de wereld in te sturen. Het is tijd voor je boek!

Wat houd je tegen? Ik geef je tips.

 1. Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp geschreven
  Over de meeste onderwerpen zijn al boeken geschreven, maar ik lees ze niet allemaal. Ik koop ook niet alle producten en ik wil niet iedereen als klant. Want jij bent uniek en je hebt je eigen insteek en schrijfstem. Je ideale lezer wil jouw boek lezen en niet dat van een ander. Dus vergeet die onzekerheid, je klanten kiezen nu toch ook voor jou? En dat zijn er straks veel meer, als je boek eenmaal in de winkel ligt.
 2. Ik weet niet waar ik moet beginnen.
  Start eerst met de basis. Begin met jouw doel bij het schrijven van je boek, je onderwerp en met je ideale lezer. Hier leer je meer over in mijn gratis online training ‘Start met je boek’ . Daarna ga je aan de slag met de vorm en insteek van je boek en met de structuur. Alle stappen die horen bij de voorbereiding van je boek, behandel ik ook in mijn online bootcamp ‘De basis van je boek.’
 3. Ik heb een boekidee, alleen, ben ik wel op de goede weg?
  Dit is een goed moment om even bij stil te staan. Want, klopt je ideale lezer wel, welke vorm en insteek past bij jou en hoe ga je ervoor zorgen dat je je investering weer meer dan terugverdient?
 4. Ik wil al jaren een boek schrijven, maar ik heb nooit tijd.
  Maak van je boek schrijven een prioriteit. Jij bepaalt waar je je tijd aan besteedt. Kijk minder tv, verminder je tijd op social media of sta een uur eerder op, maar kies voor je lezers, jezelf en je boek. Start met 15 minuten per dag. Geen tijd voor je boek is een excuus.
 5. Een boek schrijven is een groot project, dat gaat mij nooit lukken.
  Dat klopt, een boek schrijven is een project. Hak het daarom in kleinere stukken.
 6. Het lukt mij echt niet alleen, ik heb een stok achter de deur nodig!
  Zoek een schrijfbuddy of stap in een van mijn programma’s. Er hoort altijd een unieke Facebookgroep bij, waar jij maatjes kunt vinden en waar ik de scepter zwaai.
 7. Ik heb een boek in mijn hoofd, maar ik kan niet schrijven
  Ik bied je niet aan om dat boek voor jou te schrijven. Daar geloof ik niet in. Wat ik doe is jouw schrijfstem naar boven halen. Jouw ideale lezer wil jouw boek lezen, niet dat van een ghostwriter. Kun je echt niet schrijven? Ik daag je uit.

Tijd voor je boek?

Wat is de reden dat jij je boek maar niet schrijft? Laat het me weten en begin vandaag nog met de start van je boek!

 

Vandaag start ik!