Dit is het beste moment om je boek te schrijvenIn 2014 verscheen mijn boek ‘Met je smartphone het bos in’. Ik was de eerste die een boek schreef over digitale middelen met als doel om kinderen meer naar buiten te krijgen. Het was het beste moment voor mijn boek.

In juni 2017 kreeg ik het idee voor de Boekplanner. Op 7 april 2018 verscheen de planner in combinatie met het boek ‘Zorg dat jouw boek er wel komt’. Maar laat ik eerlijk zijn, daarvoor waren en nog veel meer boeken, alleen ik pakte dat moment niet, die boeken zullen waarschijnlijk nooit meer verschijnen.

Wat is jouw excuus?

Er is altijd een reden te bedenken waarom je je boek nu niet zou schrijven. En daar zitten zeker ook hele goede bij. De vraag is alleen, hoe groot is jouw verlangen naar een boek met jouw naam erop. Want geloof me, dat blijft een geweldig gevoel. Wat ga je voeden, je verlangen of je uitstelgedrag?

De waan van de dag

Het probleem is, dat we graag uitstellen, vaak niet eens bewust, maar er zijn zoveel dingen die onze aandacht vragen. En dan ineens is niet een moment, maar heel veel tijd voorbij en dan start je nooit meer of rond je het boek nooit meer af. Of er dient zich een ander boek aan, met een andere ideale lezer, vorm en insteek of onderwerp. Een nieuwe kans. Maar het is toch zonde van dat andere boek.

Hoe voorkom je uitstel?

Als het over schrijven gaat, gaat het vaak over structuur, schrijfstijl en vorm en inhoud. En dat is ook heel belangrijk, alleen zonder commitment kom je er niet.

Hoe zorg je er nu voor dat je gaat schrijven en dat blijft doen? Dat je boek dicht bij jou blijft en je je deadline haalt? Dat heeft allemaal te maken met je mindset en daar help ik je graag bij.