Je bent vroeg opgestaan om eindelijk die blog te schrijven of het is tijd voor het volgende hoofdstuk van je boek. Alleen, je hebt werkelijk geen idee wat je zou moeten scInspiratie bij het schrijvenhrijven. Waar is je inspiratie gebleven?

 

Een vol hoofd
Soms lijkt mijn hoofd te barsten van ideeën voor blogs of het volgende boek en andere keren staar ik naar mijn lege beeldscherm en krijg ik bijna zin om te strijken. En dat laatste overkomt mij toch niet zo vaak. Vaak is het probleem dat mijn hoofd te vol is van alle dingen die nog moeten en dat er geen ruimte is om gewoon te gaan schrijven en in de flow te komen.

Doorschrijven
Soms probeer ik dat te doorbreken door vijftien minuten door te schrijven. Gewoon blijven schrijven, het maakt niet uit wat. Vaak komt er op een gegeven moment wel iets op mijn beeldscherm waardoor ik ook weer verder kan met het serieuze werk. En het is ook een mooie manier om je frustraties of zorgen van je af te schrijven. Alles mag, want daarna gooi je het gewoon weer weg.

Ruimte in je hoofd
Jolanda Pikkaart Texel
Wil ik echt even afstand nemen dan ga ik buiten uitwaaien. De natuur is voor mij een inspiratiebron. Ik zoek de stilte op, of luister juist naar de buizerds die rondcirkelen en mauwen als een kat. Ik voel het mos tussen mijn vingers, ruik de geur van vochtige aarde. Vaak begin ik daar ter plekke alweer te schrijven in de natuur. Alleen, ik kan niet altijd naar buiten, en soms ben ik op plekken waar er geen natuur is.

Mediteren? Nee toch!
Natuurlijk heb ik weleens aan meditatie gedacht, maar ik kan geen half uur stil zitten, zeker niet in de lotushouding. En wierook heb ik niet in huis. Al die regels ook, dat past niet bij mij! Maar vorig jaar ontdekte ik iets moois, mediteren is gewoon even tijd voor jezelf. Het is niet ingewikkeld of zwaar. Ik gebruik nu Headspace. Elke ochtend. Tien minuten maar. En het was heel even stil.

Ga niet op zoek
Inspiratie ligt overal op de loer. Ga niet op zoek, maar kijk, luister, proef, luister en voel…

Met mijn boek Ik heb altijd schrijfinspiratie ga je bruisen van inspiratie.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?