Boek schrijven bucketlistIk was 13 toen ik besloot dat ik een boek ging schrijven. Er verschenen wel korte verhalen, maar mijn eerste boek verscheen pas in 2014. Ik zal je een geheim verklappen, dat was erg lang na mijn besluit. Sinds die tijd zijn er nog twee boeken verschenen, en een verhalenbundel met  een verhaal van mij. Dit jaar rond ik weer een boek af.

Wanneer is jouw boek klaar?

Hoelang is het geleden dat jij besloot dat je een boek zou schrijven? Weet je het nog? Misschien ben je ook wel verschillende keren begonnen, maar steeds weer gestopt. Wat ga je nu doen? Hoe zorg je er voor dat jouw boek er wél komt? Wat kies jij?

  • ‘Een boek schrijven’ van je bucketlist halen?
  • Wensen dat je het volgend jaar wel oppakt?
  • Nu besluiten dat binnen een jaar jouw boek in de (online) winkel ligt?

Je zult het niet vreemd vinden dat dat laatste mijn voorkeur heeft.

Maar hoe doe je dat? Ik geef je drie tips:

  • Vraag je eens af. Wat heb jij nu nodig om je boek wél af te schrijven? Wees eerlijk tegen jezelf. Geef niet steeds externe factoren de schuld. Schrijf het op.
  • Vraag steun. Maak afspraken met andere auteurs, vrienden, huur een schrijfcoach in of kom bij mijn Commitmentgroep.
  • Doe mee met mijn gratis challenge ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’. Tijdens deze challenge gaan we samen werken aan jouw droom en de belemmeringen. Zodat je daarna lekker in een flow kunt gaan schrijven. Wat houdt je tegen?

Van je bucketlist naar je to-do-list

Op maandag 26 november start mijn gratis challenge. Het is niet de bedoeling dat je op je bank blijft zitten en mijn e-mails leest en de videos bekijkt. Je krijgt opdrachten en gaat echt kijken naar wat jou tegenhoudt en hoe je nu kunt starten met je boek. Ik ga je ook visualisaties geven, schrijfopdrachten, zodat je er achter komt wat nu jouw belemmeringen zijn. Ik ben er in de Facebookgroep voor jou met een luisterend oor en een schop voor je kont.

Dus doe mee! Of durf je niet?