Jouw boek en coronaHet is lastig om focus te houden. Ik herken het. Misschien werk je nu thuis, heb je helemaal geen werk meer en/of ben je nu ook ineens thuisleraar voor je kinderen. Het is veel en het is zo anders nu door corona.

Spelen of werken

Op social media zie ik veel spelletjes, Netflix en andere afleiding voorbij komen. Dat kan even helpen. Maar wat als het tot 1 juni duurt, of langer?

Hoe voorkom je verveling, wat kun je doen als je somber bent of angstig? Behalve voor een ommetje of de supermarkt, is naar buiten gaan geen optie. Maar schrijven helpt. Het zorgt voor afleiding en het heelt. Je kunt over je emoties schrijven of je boek oppakken.

Het kan ook anders

Ik krijg ook telefoontjes en e-mailberichten omdat auteurs juist nu de extra tijd willen gebruiken voor hun boek. Hoor jij daar ook bij?

Jouw boek en corona

Hoe zorg je er nu voor dat je weer gaat schrijven?

  1. Lees je boekidee, achterflaptekst of manuscript terug, zodat je weer zin krijgt om te schrijven.
  2. Plan minimaal een half uur per dag in voor je boek. Sta eerder op, schrijf in je pauze of ga een half uur later slapen.
  3. Organiseer wekelijks een artist date, zo zorg je voor schrijfinspiratie.
  4. Plan een gratis online boeksessie met mij in, dan geef ik je twee tips.
  5. Wil je echt samen met mij aan de slag? Reserveer dan een boekstrategiegesprek.

Laat je mij onder dit blog weten welke stap jij vandaag zet voor je boek?

P.S. heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.