Hoe zorg je voor de juiste mindset bij het schrijven van je boek?

Als je een boek schrijft heb je niet voldoende aan je kennis en ervaring. Bij het schrijven van je boek heb je ook de juiste mindset nodig, want een boek schrijven is een lang traject. Dan is het lastig om daar continu mee bezig te zijn. Voor je het weet is er een week voorbij, of twee, of een maand dat je weer niet hebt geschreven. Terwijl je wel wilt dat je boek op een bepaald moment in de winkel ligt.

 

Juiste mindset?
Hoe zorg je dan voor de juiste mindset? Ik geef je alvast een tip. Het probleem bij een lang traject is, dat het op een gegeven moment weg is uit je hoofd en uit je hart, want er komen zoveel andere dingen tussendoor. Hoe zorg je ervoor dat je boek wel dichtbij je blijft? Dat doe je door elke dag een stap te zetten, hoe klein ook! Schrijf vandaag bijvoorbeeld een bladzijde, schrijf een paar kernwoorden op voor de volgende dag of doe iets aan research. Als je maar bezig bent met je boek. Elke dag een klein stapje. Zo blijft jouw boek aanwezig in je hoofd, en je hart. Met elke stap die je neemt, komt de publicatie van jouw boek dichterbij.

Meer tips?
Wil je meer tips over de juiste mindset bij het schrijven van je boek? Meld je dan aan voor mijn gratis online training.

Ja, ik doe mee!