Wat doe jij als je de loterij wint? Schrijf je dan een boek?Wat zou er voor jou veranderen als je een miljoen zou winnen in een loterij? Schrijf je dan wel je boek?

 

Laatst stelde ik op Facebook de vraag: “Wat doe jij als je de hoofdprijs van een loterij wint?
Ga je een boek schrijven of maak je een wereldreis?”
Ik kreeg heel veel reacties.

Boek schrijven of wereldreis?

Het verbaasde mij niet, dat veel van mijn volgers een boek wilden schrijven. Natuurlijk waren er ook reacties van mensen die hun boek tijdens een wereldreis wilden schrijven. Dat is helemaal de ideale combinatie.

In 2014 vroeg Simone Levie aan mij: “Wat doe jij als je morgen de loterij wint?” Mijn antwoord hoor je in de video hieronder.

Stel je nu voor dat alles kan.

Waarom niet nu?

Mijn vraag aan jou is: Waarom doe je het nu niet? Oké, ik snap het. Je wilt geld verdienen, je hebt te weinig tijd, er is te weinig focus of inspiratie. Want je bedrijf vraagt aandacht en je gezin of je vriendenkring.

Bucketlist

Maar een boek schrijven staat op je bucketlist. Wanneer ga je dat van je lijst afstrepen? Jij bepaalt wat belangrijk is in jouw leven, niemand anders. Mijn klanten zijn meestal ondernemer en hebben een gezin en ook veel te doen. Maar hun boek ligt in de winkel, is gekoppeld aan een mailinglijst of een (online) training. Hun naam staat in de krant, of ze gaven interviews op de radio. En die loterij hebben ze nooit gewonnen.

Loterij boek

Dus wat ga je nu doen? Weer een lot kopen en hopen op dat wonder? Of neem je het heft in handen en start je dit jaar nog met het schrijven van je boek? Kies dan voor schrijfcoaching