Uitstel of afstel bij het schrijven van je boekRegelmatig lees ik op internet berichten van ondernemers die een boek willen schrijven of aan het schrijven zijn. Vaak zag ik vergelijkbare berichten ook al dat jaar ervoor of nog eerder. Roepen dat je een boek schrijft is niet voldoende. Hoe komt het dat dat boek er maar niet komt?

  1. Een boek schrijven maakt je kwetsbaar. Wat nu als anderen het niets vinden? Als je het boek nooit afrondt? Loop je in ieder geval geen risico dat mensen het een slecht boek vinden ;-)
  2. En mijn klanten, familie? Een boek schrijven is een project. Een project voor de lange termijn. Ondertussen vraagt je werk of je privéleven aandacht, dus dat boek kan wel een weekje wachten. Inderdaad. Alleen, dat weekje wordt al heel snel een maand of langer.
  3. Focus is best lastig. Er is research nodig op internet, waarop je verdwaalt… Er is nog een hele spannende serie op Netflix, voor in je pauze. En als je zo alleen aan het schrijven bent, dan mag je toch af en toe wel een whatsappje beantwoorden of even op Facebook delen dat je alweer een zin hebt geschreven? Liever niet. Voor het schrijven heb je focus nodig. Doe research op andere momenten en zet je mobiel en social media uit. Je wilt dat boek toch ook uiteindelijk in de (online) winkel hebben?
  4. Schrijftijd of toch liever werktijd? Stel, je hebt een afspraak met een klant in je agenda staan. Ga je die klant dan op de dag zelf afbellen? Nee toch? Waarom doe je dat dan wel als je een afspraak met jezelf hebt? Reserveer tijd in je agenda om te schrijven en houd je eraan. Je lezers zijn het waard.
  5. Een boek schrijven doe je niet zomaar. Als je dat wel doet, dan zul je merken dat je niet het juiste boek schrijft, dat je boek te veel of juist te weinig waarde bevat. Hoe komt dat? Veel mensen slaan een goede voorbereiding over. Maar die is essentieel. Als je goed nadenkt welk boek en voor wie je gaat schrijven, dan scheelt je dat veel tijd, geld en energie. Want je gaat een veel beter boek schrijven.

Hoe zorg je ervoor dat jij je deadline wel haalt?

Maak een boekplan en een schrijfplan!

  • Start met waarom je een boek schrijft, voor wie je een boek schrijft en over welk onderwerp je gaat schrijven.
  • Start daarna met je achterflap, je titel en de opzet van je boek
  • Zorg voor commitment bij het schrijven.
  • Leer de 7 Basisstappen voor het schrijven van je bestseller. Gratis!

Wil jij een start maken met jouw schrijfplan, doe dan mee met mijn gratis challenge: 7 Basisstappen voor het schrijven van een bestseller. Elke dag ontvangt je een e-mail met een opdracht en een video. De uitwerking deel je in de Facebookgroep. Waar wacht je nog op?

Meld je nu aan!