Waar gaat jouw boek overIk kom je tegen op een pad tussen hoge beukenbomen. Je herkent mij van een foto. De kleurrijke schrijfcoach in het wild. Je spreekt me aan. Je hebt tenslotte een boekidee. Helaas heb ik weinig tijd, want ik heb een afspraak met een klant in restaurant Greenfields. Je loopt met mij mee richting het restaurant.

“Waar gaat je boek over?” vraag ik.

Je begint te vertellen. Ik luister naar je en stel vragen. Het is mij niet helemaal duidelijk. Je legt het nogmaals uit. Als ik afscheid van je neem, met deur al in mijn hand, kijk je mij vertwijfeld aan. Waarom kon je het mij niet uitleggen?

Je boekpitch

Als je in een korte tijd (30 tot 60 seconden) jouw boekpitch met mij had gedeeld, dan had ik het meteen geweten. Dan had je er misschien een fan erbij, of ik had je gebeld om te vertellen dat ik het een geweldig boekidee vind en dat ik je daar graag als schrijfcoach bij zou begeleiden. Maar een boekpitch die heb je in de meeste gevallen niet zo maar. Daar ga je eerst aan werken om de juiste te vinden.

Workshop een boekpitch die mensen raakt

Een boekpitch die mensen raakt

Hoe zorg je nu voor een goede boekpitch die mensen raakt?

Je denkt na over

  • het onderwerp/thema van je boek
  • je ideale lezer
  • het lezersresultaat
  • hoe je je lezers prikkelt, verleidt om je boek (later ) te kopen
  • wie je gesprekspartner is

Je oefent en test hem uit en maakt het compact tot een boekpitch. Daarna vraag je om feedback.

Workshop boekpitch

Dat is wat ik ga doen tijdens mijn workshop. Je krijgt adviezen en tips. Je gaat zelf aan de slag met het werkblad. Je test het uit met de andere deelnemers en je krijgt feedback. Zodat jij na de workshop een boekpitch hebt die:

  • je zelfvertrouwen geeft
  • mensen raakt
  • de kern is voor je boek
  • fans creëert

Doe je mee? De kosten zijn 35 euro excl. btw.