Wie zit er nu te wachten op mijn boekEr gaat geen week voorbij zonder dat ik die opmerking hoor: “Wie zit er nu op mijn boek te wachten?”
Meestal reageer ik door te zeggen: “Je hebt waarschijnlijk ook heel veel concurrenten, maar jouw klanten of opdrachtgevers kiezen speciaal voor jou.” En daar gaat het over. Niet over jouw onderwerp, maar over jouw verhaal, dat willen mensen lezen. Vooral jouw ideale lezer wil dat lezen.

Daar heb ik geen last van
Natuurlijk is het herkenbaar. Bij mijn boek ‘Met je smartphone het bos in’ was ik de eerste auteur over dit onderwerp, maar nu schrijf ik het zoveelste schrijfboek. Vanuit mij, want ik ben wie ik ben; een kleurrijke schrijfcoach vol passie, die anderen een podium wil geven voor zijn of haar boek. Een eigenwijze schrijfcoach die niet gelooft in formats bij het schrijven, ghostwriting of in 1 weekend een boek kunnen schrijven. Daarom lees je mijn blogs, volg je mijn challenge en ben ik de schrijfcoach die ervoor zorgt dat je een goed boek schrijft en/of promoot. Dus schrijf ik mijn boek (over het schrijven van een boek) vanuit mijn visie en ervaring. Mijn ideale lezer zit hierop te wachten, dat weet ik heel zeker.

Zo werkt dat ook voor jou. Stel jezelf maar eens de volgende vragen:

  • Waarom kiezen klanten voor jou?
  • Waarin onderscheid jij je van je concurrenten?
  • Wat is jouw specifieke insteek van het onderwerp?
  • Welke methode gebruik je?
  • Wat voegt jouw verhaal toe?
  • Wat is jouw doel?
  • Wie is jouw ideale lezer?
  • Wat is het lezersresultaat?

Begin met het uitwerken van deze vragen, dan zie je wat de impact zal zijn van jouw boek!

Jouw lezers wachten op jou
Jij hebt zoveel kennis en ervaring over jouw onderwerp. Geloof me, je bent een expert. En het hoeft niet perfect. Met de hulp van een schrijfcoach en een eindredacteur heb jij straks een prachtig boek. Ik weet zeker dat jouw lezers op jouw boek wachten.

Twijfel?
Twijfel je nog steeds over je boekidee? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek, dan vertel ik je of er iemand op je boek zit te wachten.