Wintertijd Reserveer elke dag tijd voor het schrijven van je boek. Vandaag gaat de wintertijd in. Je hebt nu zomaar een extra uur. Waar ga je dat uur aan besteden? Aan het lezen van mijn blogs, blijf je een uur langer slapen, ga je de natuur in of besteed je dat uur aan het schrijven van je boek?

Ik heb geen tijd om te schrijven

“Wanneer is jouw boek klaar?”
Als ik die vraag stel, dan is een van de antwoorden: “Op dit moment heb ik geen tijd om te schrijven.” En dat is natuurlijk waar! Je hebt je werk en misschien een gezin, veel verplichtingen en een sociaal leven…Het is echt heel herkenbaar. Alleen vandaag heb je dat excuus niet. Vandaag heb je een uur extra, je hebt de klok een uur terug gezet. Gebruik dat uur en besteed het aan het schrijven van je boek.

Wintertijd, zet de klok een uur terug

Na een paar dagen ben je weer gewend aan de wintertijd en sta weer op je normale tijd op. Wat zou er gebeuren als je besluit om dat niet te doen? Als je elke dag dat uur eerder opstaat en aan je boek gaat schrijven? Wanneer is jouw boek dan klaar? Misschien vind je dat teveel. Ga dan bijvoorbeeld eerst een half uur wandelen en ga daarna schrijven. Dan heb je ook meteen meer beweging en je haalt vast, net als ik, inspiratie uit de natuur.

Maak het een prioriteit

Alleen, ik heb wel slaap nodig, mijn werk moet ook af, en… Natuurlijk, het is vast allemaal waar. Haal je uur dan uit; minder tv kijken, een uur geen social media, of verzin iets anders. Wil je iets veranderen? Maak van je droom een prioriteit! Welk antwoord krijg ik van jou als ik vraag: “Wanneer is jouw boek klaar?” Ik lees je antwoord graag als reactie onder deze blog.

 

Start vandaag nog met je boek.

Wat heb jij met dat extra uur van de wintertijd gedaan?