Er zijn zoveel redenen waarom ondernemers geen boek schrijven. Vaak kan ik de belemmering al heel snel wegnemen, omdat hij ongegrond is. Gelukkig krijg ik regelmatig reacties naar aanleiding van mijn nieuwsbrieven. Zo ontving ik laatst een e-mail van een vrouwelijke ondernemer.

Dag Jolanda, 

Je vroeg in je nieuwsbrief wat mij tegenhoudt om een boek te schrijven. Ik ben bang dat ik dan in ‘real life’ niets waardevols meer heb te vertellen omdat alles in mijn boek staat. Dat ik de online cursussen niet hoef te ontwikkelen als ik het boek schrijf. Dus dat ik mijn klanten ga teleurstellen omdat de inhoud van het boek gelijk is aan de workshops en trainingen. Dat is wat mij tegenhoudt… Wellicht is dit een irreële angst, maar ik vind het niet netjes om klanten een online cursus aan te bieden terwijl ze een groot deel van de informatie ook in een boek van 25 euro kunnen lezen. Ik geef zelf les op een HBO dus weet ergens dat het niet perse zo werkt, maar het zijn 2 stemmetjes in mijn hoofd…

Herkenbaar?

Het is zo herkenbaar. Maar laten we eerlijk zijn. Hoeveel non-fictieboeken heb jij in de kast staan, waarvan je dacht ‘Wow, daar ga ik nu meteen iets mee doen?’ Of misschien dacht je wel ‘Dit gaat echt mijn leven veranderen.’ En dat kan, want in heel veel boeken zit zoveel kennis en ervaring verborgen. Alleen, heb je het ook gedaan? Heb je alle stappen of tips uit die boeken opgevolgd? Ja, hoelang?

Laten we eerlijk zijn: In een boek vind je tips, adviezen van een auteur en heel veel kennis en ervaring. Alleen, hoe implementeer je die kennis? Door een training te volgen of de auteur in te huren. Kennis opdoen uit een boek is iets heel anders dan het geleerde toepassen, echt doen en ervaren. Daar zijn trainingen en workshops juist weer geschikt voor.

Deel en geef waarde

Als jij veel waarde geeft in je boek, dan leert de lezer jou kennen en je profileert je als expert. Zo wek je vertrouwen. En mensen kopen eerder als ze je vertrouwen. En nee, niet alle lezers, maar wel meer dan wanneer je alleen wat eenvoudige tips in je boek geeft. En hoe gaaf is het als de lezers van je boek daarna een training of coachtraject bij je komen volgen? Dan klopt het toch helemaal?

Dus maak je geen zorgen en laat het achterste van je tong zien. Zo ga jij de lezers helpen bij het zetten van nieuwe stappen in hun zakelijke of persoonlijke succes. En die beloning? Dat komt wel goed.

Heb ik je overtuigd en ga jij nu ook een boek schrijven met waarde? Begin dan met mijn gratis online training Start met je boek!

Ja, ik start met mijn boek!