Boekpromtie vanuit je hangmatHet is zomer, de terrasjes lokken en je gaat misschien wel op vakantie. Mooi weer, zon en even niets doen. Wat wil je nog meer? Wacht eens even, niet iedereen gaat op vakantie en juist in deze periode kun je extra aan de slag met je boekpromotie. Want wat neemt jouw ideale lezer mee op vakantie? Juist. Jouw boek! En daar ga jij nu voor zorgen. Want de lijstjes met zomerboeken circuleren al op social media en in leesgroepen vragen mensen om tips. Dus, hup, het is tijd voor boekpromotie vanuit je hangmat.

 Ik geef je 10 boekpromotietips:

 1. Zorg voor een geweldige boekpitch die verleidt om jouw boek te kopen.
 2. Bedenk een hashtag bij je boek. #boekplanner #zorgdatjouwboekerwélkomt. Zo kun je makkelijker terugvinden wat mensen over jouw boek delen.
 3. Maak foto’s van je boek met een link naar de zomer. Leg je boek op een tafeltje bij een terras, fotografeer het naast een zomerhoed, leg het op een picknickkleed of op je koffer. Zet er een prikkelende tekst bij of stel een vraag.
 4. Neem je boek mee als je op vakantie gaat. Maak foto’s van je boek op bijzondere plekken. Of ga een stap verder en doe aan storytelling, laat je boek avonturen beleven op jouw vakantieplek.
 5. Daag je vrienden en klanten uit om je boek mee te nemen en hun foto’s te delen. Laat ze jou taggen of je hashtag gebruiken.
 6. Leg een link tussen de zomer en je boek. Met je smartphone het bos in deze zomer, of zorg dat jouw boek er wél komt na deze zomer en met Paal15 is dat natuurlijk een inkopper. Waddenverhalen lezen op je vakantieadres zorgt natuurlijk voor een ultiem vakantiegevoel. Deel je berichten op social media of schrijf er een blog over.
 7. Het is nu komkommertijd, dus de (plaatselijke) krant is waarschijnlijk erg blij met jouw creatieve ideeën. Schrijf een nieuw persbericht over je boek. Haak aan op actualiteiten of de zomer. Denk aan vakantie, kinderen thuis etc.
 8. Doe een winactie. Verloot je boek, een online workshop bij je boek of iets anders. Zorg voor een buzz.
 9. Het is vakantietijd, dus waarschijnlijk zijn veel sites blij met een gastblog als jouw boek aansluit bij hun onderwerp. En zo boor jij weer nieuw lezerspubliek aan.
 10. Ben je even moe van boekpromotie? Dat is het tijd voor een nieuw boek. Pak je Boekplanner er bij en ga aan de slag. Start met je boekpitch en werk daarna je hele boekplan uit. Als je daar geen energie van krijgt…
  En dan heb je volgend jaar weer een nieuw boek om te promoten.

Boekplanner in de zomerBoekpromotie

Welke actie ga jij deze zomer voor je boek ondernemen? Laat je het mij weten onder dit blog?