Een boek schrijven, het klinkt geweldig. Alleen, waar begin je, en waar ga je heen? Krijg je het helemaal perfect? Nee, dat gaat niet lukken. Stel realiseerbare doelen, dan kom je veel verder.
Hard werken en informatieberg
Een boek schrijven is een proces. Het is hard werken, en je moet door een informatieberg heen. Daar verlies je je makkelijk in. Research is nuttig, maar het is handig als je ook de tijd hebt om de uitkomsten op te schrijven. Het lijkt een waanzinnig plan, maar als je de eerste stap niet zet, komen je dromen nooit uit. Dus start met je boek door: tijd vrij te maken, je ideale lezer te bepalen en je onderwerp te kiezen.
Het perfecte boek bestaat niet.
Na de research ga je schrijven, maar staat straks alles wel in je boek? Nee, waarschijnlijk niet. Ergens is er een grens. Of je nu een boek schrijft of een kunstwerk maakt, perfectie helpt je niet. Laat het los. Schrijf de eerste versie en kijk pas daarna of je nog iets moet toevoegen. Zeker bij een actueel onderwerp loop je altijd achter de feiten aan.
Wat is jouw plan?
Wat is jouw waanzinnige plan? Zo’n plan waarvan je vrienden zeggen: ”Doe het nu niet”! Iets waarbij je familie haar wenkbrauwen optrekt? Wanneer doe jij het lekker wel? Weet je het nog niet? Begin dan in ieder geval vast met de eerste stap en lees Waanzinnig plannen van Marcel van Driel. Het is tenslotte jouw droom! En een boek schrijven is een prachtige droom, maar je boek publiceren is veel beter! Wat is je tweede stap? Schaf de Boekplanner aan.
Geef een reactie