Een nieuw jaar voor je boekVanaf vandaag ligt er een nieuw jaar voor je, of het nu 1 januari of 12 juli is. Een nieuw jaar om jouw doelen te bereiken. En een boek schrijven is daar een van.

Dromen en uitstellen

Als je nadenkt over je dromen, springen er vaak een paar dingen uit. En wat opvalt is dat grote projecten van de goede voornemens naar de uitstellijst verdwijnen. Maar er komt een moment dat je nooit meer aan je uitstellijst kunt werken. Dus vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Hoe zorg je er nu voor dat het komend jaar jouw boek wél verschijnt? Maak een plan!

Start je jaar met een plan

De beste manier om er voor te zorgen dat jouw voornemen een resultaat wordt, is een plan maken.

Waarom is een plan belangrijk? Omdat je

  • overzicht krijgt
  • een project in stukken hakt
  • start met de voorbereiding
  • naar een deadline toe werkt
  • weet welke stappen je moet zetten

Met welke plannen start je?

Je boekplan

Je start met je boekplan. Daarmee leg je de basis. Je denkt na over je waarom, wat, wie en hoe. Het is de blauwdruk van je boek en jouw deur naar een beter boek en schrijven in een flow.

Je schrijfplan

De volgende stap is je deadline bepalen, en wat je wanneer gaat doen. Dit is je schrijfplan. Je gaat kijken naar je doel, je schrijftempo en de schrijftijd die je vrij gaat maken. Daarnaast ga je nadenken over je manier van publiceren en de tijd die jij en je hulptroepen ( uitgever, drukker, vormgever etc) daarvoor nodig hebben.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is schrijven. 😉 en je aan je plannen houden.

Jouw boek dit jaar in de (online) winkel?

Wil je er voor zorgen dat dit jaar jouw boek wél in de winkel verschijnt? Start dan met een kickstart van je boek. Maak samen met mij je boekplan en je schrijfplan.

Ik wil een boek- & schrijfplan…