Kies voor het schrijven van je boekHeb is alweer februari. Heb jij nog goede voornemens? Of zijn die al gestrand?

Ik niet. Wel plannen.

  • Ik schrijf dit jaar een nieuw manuscript en volgend jaar publiceer ik dat boek. Dit jaar komt ook een boek van mij uit.
  • Elke week besteed ik minimaal een uur aan een artist date, om zo mijn creativiteit te stimuleren. Ja, ook tijdens de lockdown.
  • Een keer per maand ga ik met mijn dochter (15) uitgebreid koken.

Ik heb nog wel meer ideeën, vooral zakelijk, maar deze plannen ga ik zeker uitvoeren.

Voornemens daar geloof ik niet in

Weet je wat het is met goede voornemens?
Het is te vrijblijvend, je gaat het proberen. Dat is voor mij niet goed genoeg. Ga je proberen om een boek te schrijven? Of schrijf je dit jaar je boek? Er zit nogal een verschil in.

Ik heb 5 tips voor jou, zodat je boek er wel komt!

  • TIP 1: Neem een beslissing Bij een voornemen zeg je iets onder voorbehoud. Misschien ga je het volhouden, maar een voornemen is lastig.Ik mis daar iets belangrijks: een beslissing nemen. Ik kies ervoor om dit jaar weer een boek te schrijven. Andere dingen zullen daarvoor moeten wijken. Dat is het gevolg als je een beslissing neemt.
  • TIP 2: Stel een doel en visualiseer hetAls je écht een ander resultaat wilt, over een maand, een jaar of drie jaar, jouw boek in de (online) winkel. Kies er dan voor, maak er een doel van.Zie het doel voor je, maak het visueel.Hoe voel je je op het moment dat je je boek in je handen hebt? Hoe ziet je boek er uit? Kun je het papier ruiken en voel je de bladzijdes tussen je vingers? En hoor je de complimenten van de lezers? Zo zet je een stap naar het resultaat en zorg je voor commitment.
  • TIP 3: Hak je doel in stukjes Maak een concreet plan en hak een boek schrijven in kleine stapjes. Het is natuurlijk een groot project, maar prima te doen als je er hapklare brokken van maakt. Start met je boekidee, bepaal je ideale lezer en schrijf daarna je achterflaptekst. Daarna zet je de volgende stappen.
  • TIP 4: Kom in actie Een boek schrijven dit jaar is mogelijk, maar het start met jouw keuze.Wil je wel een boek publiceren, maar wil je er niets voor doen? Dan is dát je keuze. Een ghostwriter is dan misschien een optie. Je boek schrijft zich niet vanzelf.Wil echt aan de slag?Start dan met een gratis boeksessie van 25 minuten, of reserveer een boekstrategiegesprek.
  • TIP 5: investeer in jezelf Je investeert in jezelf in tijd en geld.Stel: je wilt een boek schrijven.Kies je om te investeren in tijd?Dan besteed je uren en uren om uit te zoeken welke stappen er zijn, wat de juiste opbouw is voor je boek, hoe je je beste boek voor dit moment schrijft, welke boekpromotie verstandig is en hoe je je boek gaat uitgeven. Je gaat het allemaal zelf uitzoeken door het gewoon te proberen of het internet af te struinen naar informatie. Vallen en opstaan horen bij dit proces van investeren in tijd. Het kost misschien niet direct geld, maar het kost wel tijd die je niet ergens anders aan kunt besteden. Waarschijnlijk kost het je ook meer tijd om je boek te schrijven.Kies je voor het investeren in geld?Dan koop je de tijd die iemand ánders er in heeft gestoken om het uit te zoeken.

    Je bespaart dus niet alleen tijd, je krijgt ook nog eens een expert die je helpt.

 

Met dagdromen kom je er niet

Ik nodig je uit, om jouw droom waar te maken. Voor jezelf. Gewoon omdat je het waard bent, en voor je lezers straks.
Je hebt de optie om daar voor te kiezen.

Met dagdromen kom je er niet

Misschien wil je wel:

  • Sparren met andere auteurs
  • Online workshops volgen
  • Motivatie van een schrijfcoach
  • De mogelijkheid om je aan te sluiten bij dé kleurrijke schrijvers en je boek uit te geven

 

Dé kleurrijke schrijfgroep is er dan voor jou.

Welke dromen en doelen je ook voor jezelf hebt, welke keuze maak je?

  1. Wil je dit alleen doen? Prima!
    of
  2. Wil je hulp hierbij en dit samen met mij doen?

Je bent welkom bij dé kleurrijke schrijfgroep.

 

P.S. wil je liever individuele begeleiding? Neem dan contact met me op.