Je boek en je bedrijf

Ingrid Smit de kracht van diabetesOp het moment dat ik besloot om schrijfcoach te worden, gespecialiseerd in boeken schrijven en promoten, wist ik meteen wie mijn ideale klant was. Een ondernemer die nu na een paar jaar succesvol ondernemen, een boek wilde schrijven om een boost aan zijn business te geven. Want dat is een mooie combinatie: je boek en je bedrijf. Maar toen gebeurde er iets bijzonders…

Die ondernemers kwamen er zeker, maar ook klanten die nog moesten starten met hun bedrijf. En niet maar één. Dat verraste mij. Dus ik vroeg naar hun motivatie. Als je net start, dan ben je nog niet zichtbaar, heb je geen klanten en er is nog geen vertrouwen. Ze overtuigden me: Een visitekaartje verdwijnt, maar een boek is een langdurig visitekaartje. Zo laat je zien dat je een expert bent en potentiële klanten leren je beter kennen.

Ik had ineens 2 ideale klanten! Want ze hebben gelijk: Er is geen beter moment om een boek te schrijven en te publiceren als je start met je bedrijf!

Start van haar boek en bedrijf

De kracht van diabetesToen Ingrid SmitDe kracht van diabetes’ schreef, had ze eerst nog geen bedrijf. Ze vertelt in haar boek haar ervaringen met diabetes 1. En ze geeft tips. Waarom schreef ze haar boek en werd ze wandelcoach?

“Waarom? Omdat ik me niet gehoord voelde. Omdat het vooral gaat over de medische kant van diabetes. Ik richt me met mijn boek en training op hoe het met jou gaat.”


Het boek van Ingrid verscheen in de pers en Bas van de Goor (Oud Olympisch volleybalspeler), schreef het voorwoord. Wat was het resultaat van het boek voor haar en haar bedrijf?

“Mensen lezen mijn boek en door de herkenning in mijn verhaal, boeken ze een gratis coachsessie of krijg ik er een ambassadeur erbij. Zo groeit mijn mailinglijst en mijn bedrijf. Dit zijn mijn potentiele klanten.”

Expertstatus: je boek en je bedrijf

De expertstatus na het schrijven van een boek, leverde haar meer klanten, dus omzet op. Volgens Ingrid was haar boek de kick-start naar succes.

Start met jouw boek?

Wil jij ook een (nieuwe) start maken? In mijn gratis online training Start met je boek, neem ik je bij de hand voor de eerste stappen van je boek.