Heb jij een plan of een ‘van plan’ voor je boek?Elke vrijdagmiddag bekijk ik de komende week. Wanneer eten we als gezin met elkaar? Welke (Skype) afspraken heb ik? Wanneer geef ik workshops en wanneer schrijf ik aan mijn eigen boek? Ik reserveer hier blokken voor in mijn agenda. Ook om  1 á 2 keer per dag de natuur in te gaan. En natuurlijk reserveer ik ook mijn voorbereidingstijd.

Vrijer met een plan

Ben ik nu erg planmatig en gestructureerd? Van nature niet en daarom moet ik regelmatig bijsturen. Maar juist door dat plannen, heb ik meer rust en ruimte in mijn agenda en mijn hoofd. En ik neem wel de vrijheid om iets aan te passen. Ik ben natuurlijk wel de baas.

Zo werk ik ook bij het schrijven. Ik maak een ruw boekplan en werk de structuur uit. Maar eerst bepaal ik natuurlijk mijn boekstrategie. Wat wil ik bereiken en wie? Hoe koppel ik het boek aan mijn bedrijf en hoe ga ik publiceren?  Als ik dit van tevoren al weet, voel ik me daarna veel vrijer om te schrijven.

Wat is jouw doel?

Hoe zit dat bij jouw boek? Is jouw doel duidelijk, weet je wat je voor wie gaat schrijven? Het scheelt je veel (schrijf)tijd en je gaat een beter boek schrijven.

Tijdens een boekstrategiegesprek denk ik live of via Skype anderhalf uur met je mee aan de hand van jouw antwoorden op mijn vragen die ik je vooraf toestuur.  Of het nu gaat om de start van je boek, halverwege het schrijven als je vastloopt, je boekpromotie of publicatie, ik denk met je mee.

Boekstrategiegesprek met korting
Dus maken we samen een plan of blijf je het ‘van plan’? Boek nu en reserveer jouw boekstrategiegesprek.