Het grote voorbeeldOok als schrijfcoach volg ik regelmatig (online) programma’s. Als ondernemer valt er altijd iets te leren en dat leer ik graag van andere experts. Op dit moment volg ik een traject dat gaat over creativiteit, geluk en mijn bedrijf. Vorige week was er een zoomgesprek.

‘Je schreef mij dat je auteur bent en schrijfcoach, waar is dan je schrijftijd in je agenda? Waarom staan schrijven en je boek niet op nummer een?’ Vroeg Angelique.

Natuurlijk begon ik een heel verhaal over hoe belangrijk ik het vind dat mijn  klanten een boek schrijven, dat ik veel te veel uren werk en over mijn gezin. Toen ik even stil was voelde ik het binnen komen.

‘Jij bent toch het voorbeeld voor je klanten?’

Ik bleef stil.

Soms zie je het zelf niet, maar is het voor een ander helemaal duidelijk. Dezelfde dag gooide ik mijn planning om en social media van mijn mobiel. In de ochtend ga ik eerst een tot anderhalf uur schrijven en op woensdag ben ik vrij.

Urgentie en commitment

Die nacht sliep ik onrustig en om 3.30 kon ik niet meer slapen. Ik liep naar beneden en klapte mijn laptop open om verder te gaan met herschrijven. Om 7.00 was ik bij kickboksen en had ik mijn manuscript naar de uitgever gestuurd. Mijn boek was al zolang bijna klaar. Waarom kon ik het nu wel? Ik voelde zo de urgentie en commitment.
Als je langere tijd niet aan je boek werkt, zakt het weg en gaat je boek uit je hoofd en je hart.

Ben jij het grote voorbeeld?

Hoe is het met jouw boek? Staat het op nummer een? Ben jij het grote voorbeeld voor je klanten en je lezers straks? Of is het verlangen om je verhaal te delen diep weggezakt?

Wat heb je nodig om je boek weer bovenaan te zetten, je verhaal te delen en te schitteren om een (online) podium? Kan ik je daarbij helpen? Tijdens een individueel traject begeleid ik je bij het schrijven, promoten en publiceren van je boek. Zet jij je boek op een? Laten we starten met een gratis boeksessie.

P.S. Op mijn boek ‘Ik heb altijd schrijfinspiratie’ moet je nog even wachten tot 10 april 2021 tijdens het kleurrijke boekengala van dé kleurrijke schrijvers. Je kunt wel al starten met mijn gratis schrijfinspiratieboek en mijn inspiratievideo’s bekijken.