Hoe houd je balans bij het schrijven van je boekBij het schrijven van je boek kun je niet zonder balans. Maar je zult ook af en toe de grens moeten opzoeken tussen lekker blijven schrijven en uit je comfort zone gaan en een nog beter boek schrijven.

 

Schrijftijd

Hoe ga jij om met je schrijftijd? Gaan alle andere dingen voor en schrijf jij over drie jaar nog steeds ooit een boek? Of baken je jouw schrijftijd af en plan je het in je agenda elke dag, in het weekend of tijdens een schrijfvakantie?

Mijn tip? Werk in blokken en houd een of meerdere dagdelen vrij voor je boek. Of reserveer een deel van je weekend voor je boek. Focus dan echt hélemaal voor je boek. De rest van de tijd is dan voor werk, privé en jezelf. Zo houd je het in balans.

Balans in je boek


En dan de balans in je boek. Je hebt zoveel kennis en ervaring. Hoe krijg je dat allemaal in een boek? Inderdaad, dat lukt waarschijnlijk niet.  Houd ook hierin de balans in de gaten. Bepaal eerst je doel en daarna je ideale lezer. Baken je onderwerp af, en werk dan je boekidee uit tot een boekplan.  En wil je meer kennis en ervaring kwijt? Koppel een training, programma of lezing aan je boek. Of schrijf een serie.

Wil jij je beste boek schrijven?

Het is jouw verhaal en jouw boek. Kies je voor veilig en vraag je aan je vrienden wat ze er van vinden? Of stap je uit je comfort zone en vraag je hulp aan een professional? Want een boek schrijven kost tijd, energie en geld, dus haal er zoveel mogelijk uit. Kun je hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op.