Hoe maak ik mijn eigen boek

Schrijven Online verzamelt de beste tips en weetjes over het uitgeven van je eigen boek. In eigen beheer, via printing on demand (POD) of self publishing platforms. De eerste vraag: hoeveel kost het laten maken van je eigen boek nou eigenlijk?

Uitgeven in eigen beheer

Uitgeven in eigen beheer wordt een steeds bekendere vorm van publicatie. Het is makkelijk, snel en je bent ervan verzekerd dat je verhaal gedrukt wordt. Daarentegen kost het veel meer tijd en geld dan wanneer je bij een traditionele uitgever wordt gepubliceerd. Ook moet je jezelf verdiepen in zaken als vormgeving, redactie, promotie en distributie.

Hoeveel kost het maken van een boek?

Dus hoeveel kost het laten maken van je eigen boek dan werkelijk? Dat hangt van een aantal factoren af. Wil je een gedrukt boek of ga je voor een e-boek? Wil je een paperback of hardcover, in A4 of A5 formaat, met beeld of zonder beeld? En niet minder belangrijk: hoeveel exemplaren van je boek wil je laten drukken?

Hoe maak je je eigen boek?

Lees het dossier: Hoe maak ik mijn eigen boek op Schrijven online.

Welke stappen zijn er nu voor het schrijven, promoten en publiceren van je boek? Download mijn checklist of ga aan de slag met de Boekplanner.