Is jouw boekplan al klaar?Mijn plan voor volgend jaar is klaar. Ik weet hoeveel klanten ik volgend jaar een-op-een wil begeleiden en dat zijn er een stuk minder dat dit jaar. 12 boekpresentaties bezoeken was geweldig, maar ik wil meer focus.

Ik weet ook wanneer ik mijn schrijfmotivatieweken organiseer en wanneer ik trainingen geef. Natuurlijk weet ik ook het onderwerp van mijn volgende boek. Mijn plan is mijn baken. Ik zie mijn toekomst voor me, mijn eigen pad.

Een boek schrijven start met een plan

Voor mij start het schrijven van een boek met een plan, een boekplan. Bij je eerste boek sla je die stappen waarschijnlijk over, daarom bedacht ik de Boekplanner en het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’. Want mijn klanten willen hulp bij de structuur van hun boek.

Omdat ik je ook wil inspireren bij het schrijven, schrijf ik dit keer een boek over inspiratie, zodat ik dat boek volgend jaar kan meenemen voor jou bij mijn schrijfweken of schrijfinspiratiedagen. Dus ik weet mijn deadline en doel.

Zo volgen mijn boeken en bedrijf elkaar. Dat is mijn eigen plan. Ik weet al welk boek ik hierna ga schrijven.

Structuur in je boek en agenda

Zonder een boekplan en een schrijfplan kan ik niet. Eerst werk ik aan het boekplan (blauwdruk van je boek) en daarna ga ik bepalen wat mijn deadline is en wat ik wanneer ga schrijven. Mijn schrijfplan dus. Zo zorg ik voor structuur in mijn boek en mijn agenda.

Jouw boekplan en schrijfplan

Hoe werk jij bij het schrijven van je boek? Start je gewoon en schrijf je de woorden op? Of denk je eerst na over je doel, je ideale lezer en de manier waarom je je boodschap gaat overbrengen? Zijn jouw boek- en schrijfplan al klaar?

Ik denk graag met je mee tijdens mijn training Jouw boek- en schrijfplan voor een kick-start.

Ik wil meer weten…