Zichtbaarheid: schrijf een boek

Een boek schrijven? Daar heb je helemaal geen tijd voor! Je moet aan je bedrijf werken en zorgen voor succes. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog een gezin dat aandacht vraagt, hobby’s en vrienden. Misschien later…

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid is belangrijk voor ondernemers. Dat weet je natuurlijk al jaren, dus je blogt regelmatig, schrijft af en toe een gastblog voor anderen en bent druk met social media. Toch lijkt het te stagneren. Hoe kom je nu aan een groter netwerk en meer opdrachtgevers of klanten? Schrijf een boek over je expertise!

Expertstatus

Je klanten kopen graag van een expert, en dat ben jij natuurlijk. Alleen moet je ze dat natuurlijk wel laten weten. Hoe laat je ze zien welke kennis jij bezit? Door die te delen, en dan niet alleen mondeling of in je blogs, maar ook in een boek. Want laten we eerlijk zijn: als jij op een site van een ondernemer komt, en je ziet dat ze een boek heeft geschreven over haar expertise, wat denk je dan? Juist! Zij is een expert! Daarom schrijven veel succesvolle ondernemers boeken.

Voordelen van publicatie

Wat zijn nu de voordelen van een boek publiceren?

 1. Anderen zien je als expert
 2. Je hebt een voorsprong op je concurrenten
 3. Je boek is een visitekaartje en een relatiegeschenk
 4. Je kunt je eigen boek gebruiken bij een training of lezing
 5. Mensen hebben meer vertrouwen in jou
 6. Je krijgt meer aanvragen voor trainingen, lezingen
 7. De pers interviewt graag experts

Focus & timemanagement

Als je een boek wilt schrijven, zul je die beslissing moeten nemen. Niet alleen voor het schrijven, maar ook voor de focus. Plan je schrijftijd in je agenda in. Schrijf bijvoorbeeld elke dag een half uur. Ik schrijf vroeg in de ochtend, wanneer het nog stil is in huis. En af en toe ga ik een lang weekend of een hele week ergens heen om lekker te schrijven. Dat is goed voor mijn boek, maar ook voor mij en mijn gezin. Weer helemaal opladen op een mooi plekje, even me-time. En dat verdien jij ook.

Waar begin je?

Oké, je bent overtuigd: je gaat een boek schrijven. Weet je niet waar je moet beginnen en hoe? Ik geef je alvast wat tips.

 •  Een boek schrijven begint met een beslissing nemen. Neem die beslissing vandaag. Wanneer is je boek af?
 • Maak nu meteen tijd vrij in je agenda en besluit om elke dag te schrijven, al is het maar een kwartier
 • Kijk in je inbox welke vraag krijg jij het meest?
 • Maak een moodboard van je ideale klant

Start nu!

Wil je nu echt aan de slag? Ik heb een gratis online training over de eerste stappen van je boek. Meld je nu aan! en start met je boek.
Laat je mij weten hoe het gaat met schrijven? Heel veel succes met je boek, en je bedrijf!