Kerst en boekpromotie? Hoe dan?De feestdagen komen er aan. Je kunt er niet om heen. En veel mensen kopen cadeaus. Dus ook boeken. Hoe fijn zou het zijn als jouw boek daar bij zat? Maar hoe combineer je de feestdagen met je boekpromotie? Ik geef je een paar eenvoudige tips. In een korte tijd heb je een leuke foto of andere inspiratie voor je boekmarketing.

Maak een kerstfoto

Boekplanner Kerst

Gebruik een app en een foto op je mobiel. Na maximaal 5 minuten ben je klaar…

  • Met de app PIPcamera zet je snel een foto van je boek in een kerstbal. Dat kan ook met een andere foto en er zijn veel meer mogelijkheden… Je kunt ook online foto’s bewerken. iOS of Android,
  • Download de app Photofunia en schrijf de titel van je boek in de sneeuw of op een bevroren raam. Of probeer iets anders. Het is al leuk om met deze app te spelen. iOS of Android.
  • De app legend: kies een foto en bedenk een tekst en je hebt een mini video of een gifje. Erg leuk om te delen op je facebookpagina.
  • Of ga aan de slag met cartoon pro. Ineens ben je onderdeel van een schilderij of een cartoon…iOS of Android
  • Pas ook je profielfoto aan op Facebook. Maak een foto van jou en je boek en bewerk hem met een van de apps.
  • Natuurlijk kun je dit allemaal ook met andere feestdagen doen.

Maak een kerstvideo

En als je stoer bent: maak een video. Elisabeth Griffioen heeft een leuke training om een kerstvideo te maken. Ik doe mee!

Zorg dat jouw boek er wel komt KerstAuthentieke foto’s

Mijn voorkeur gaat uit naar eigen foto’s gebruiken. Zo ben ik authentiek en herkenbaar en ik heb geen gedoe met copyright, behalve met die van mezelf.

Maar hoe doe je dat dan? Maak het niet te ingewikkeld. Zet je boek in een kerstbal of gebruik een foto van jezelf terwijl je schrijft en zet die in een kerstlandschap. Ga naar buiten als het sneeuwt en leg je boek ergens (droog) neer.

Afbeeldingen bij je (kerst)blogs

Wil je toch foto’s van anderen gebruiken? Marije van den Bovenkamp geeft je tips. Je kunt ook de afbeeldingen zelf bewerken. Katinka Michiels verzamelde er allerlei video’s over.

En blog over je boek, deel je mooie momenten en je frustraties tijdens het schrijven. De afbeeldingen kunnen er mooi bij.

Kerst en boekpromotie. hoe doe jij dat?

Hoe ga jij je boek promoten deze feestdagen? Ik lees het graag onder dit blog.