Laat jij je ideale lezer op een dichte deur bonzen?Wat afgelopen week het meeste indruk op mij heeft gemaakt zijn de twijfels die experts vaak hebben als ze een boek willen schrijven. Zoals Annemiek; zij geeft al jaren trainingen aan hoog sensitieve vrouwen. Ze wil ook al jaren een boek schrijven om nog meer vrouwen te bereiken en zichzelf als expert te positioneren. Toch blijft ze maar twijfelen, uitstellen en…
af en toe zet ze de deur op een kier. Maar daarna gaat hij weer dicht. Jammer voor haar ideale lezer. Wie gaat nu al die hoog sensitieve vrouwen helpen?

Ze is niet de enige

Daar zit weer een vrouw of man tegenover mij die heel veel weet over een bepaald onderwerp. Ik luister ademloos naar het verhaal, de boodschap die erachter ligt en de adviezen.

“Wow” zeg ik. “Daar ga je echt mensen mee verder helpen. Ik wilde dat ik dat boek 10 jaar geleden had gelezen.”

De man of vrouw zwijgt en kijkt mij aan: “Hoe bedoel je? Het zijn wel veel open deuren hoor.”

“Maar jouw ideale lezer staat nu op een dichte deur te bonzen. Hij of zij ziet niet dat hij met een klein duwtje opengaat. Jij weet dat wel. Dus jouw boek is zo belangrijk. Open die deur met al jouw kennis en ervaring en schrijf je boek.”

En dan volgt vaak de reactie: “Ik vertel niet iets nieuws, er zit echt niemand op mijn boek te wachten!”

Soms moet ik er zo van zuchten. Natuurlijk lijkt het alsof je helemaal niets bijzonders hebt te vertellen. Voor jou is dat gewoon. Het is jouw grote blinde vlek. Maar voor je lezers niet!

Jij bent de expert

Ik noem een paar voorbeelden. In mijn boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’, staan in het kort de stappen voor het schrijven, promoten en publiceren van je boek. Daar heb ik geen research voor hoeven doen. Het is gewoon gebaseerd op mijn kennis en ervaring. Maar voor jou is het waarschijnlijk nieuw.

Een klant van mij schrijft een boek over (ver)bouwen van je huis. Oh, wat had ik dat graag willen lezen toen we ons huis jaren geleden verbouwden. Toch vraagt zij, mijn klant, regelmatig of het wel interessant genoeg is.

NATUURLIJK IS HET INTERESSANT VOOR AL DIE MENSEN, JOUW TOEKOMSTIGE LEZERS, DIE GEEN VERSTAND HEBBEN VAN JOUW VAK!

Zet jij de deur op een kier voor je ideale lezer?Open jij de deur?

Dus wat ga jij nu doen? Laat je je ideale lezer op een dichte deur bonzen? Of zet je de deur op een kier en ga je je boek schrijven? Zodat die deur straks wagenwijd open kan. Start nu met je boek! Wil je persoonlijke begeleiding? Neem dan contact op. Ik help je graag om de grendel van de deur te halen.