Loop over een schelpenpad naar je boekIk loop over een rustig deel van het strand. De golven rollen van links naar rechts en kletsen uit elkaar op het strand. Een meeuw roept naar mij. Mijn hoofd is leeg. Stap voor stap ga ik op weg. De meeuw vliegt mee. Helpt ze mij bij mijn tocht?

De schelpen knarsen onder mijn voeten, alsof ze kreunen van de pijn. Daar liggen ze, verpulverd in hoopjes van scherven van een groter geheel. Mijn ogen puzzelen of ze weer een nieuwe schelp kunnen vormen. Het lijkt een bruin grijs geheel, maar als ik langer kijk, zie ik schakeringen van wit, beige en grijs, tot zelfs zilver en goud.. Een schat van de zee, die glinstert in de zon. Je moet het alleen wel zien.

Stap voor je boek

Ik veeg met mijn vingers het zand opzij, op zoek naar complete exemplaren. Elke schelp is een stap voor je boek. Ik verzamel ze stuk voor stuk in mijn mandje. Als ik de schelpen voor me zie, zie ik een patroon. Het is de structuur van jouw boek met je eigen vorm en insteek. Ik ga op zoek naar een leeg stuk strand. Daar leg ik schelp voor schelp mijn eigen schelpenpad; een uniek mozaïek op weg naar mijn boek. Ik geniet van het eindresultaat, maar ook van iedere schelp. Ze zijn allemaal uniek. De schalen dragen mijn verhaal.

Wat is jouw pad?

Schelpenpad boek schrijvenEen boek schrijven is als een mozaïek leggen. Het zijn allemaal losse onderdelen liggend in het zand. Het is aan jou om er een mooi geheel van te maken, misschien wel met mijn hulp. Houd je eindresultaat voor ogen, maar geniet ook van elke stap, alleen als geheel vormen ze jouw boek. Volg je eigen pad.

Welke tips kun jij gebruiken? Verzamel ze en leg je eigen schelpenpad…

Voor jouw eerste schelpen heb ik een cadeau, kun je meer hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op.