Moet ik een boek schrijven?Je hoort het steeds vaker: een boek schrijven is goed voor je expertstatus, het is een langdurig visitekaartje, je krijgt meer media-aandacht en meer klanten. Betekent dit dat iedereen een boek moet gaan schrijven? Nee zeg, liever niet. De vraag is waarom je een boek wilt schrijven.

Ik geef je 3 redenen om geen boek te schrijven:

 

  1. Je wilt een boek schrijven voor de marketing.

    Dat is een hele slechte reden om een boek te schrijven. Het werkt ook helemaal niet. Je schrijft een boek omdat je de lezers waarde wilt geven, omdat je je kennis en ervaring wilt delen en omdat je wilt dat je lezers nieuwe stappen zetten voor hun persoonlijke en zakelijke successen. En ja, dan werkt je boek zeker goed voor je marketing. Maar niet als je je boek alleen maar daarvoor schrijft.

  2. Wil je een boek schrijven of alleen publiceren?

    Dat lijkt een rare vraag, maar dat is het niet. Ik sprak laatst iemand die heel graag een boek wilde publiceren, maar opzag tegen al dat werk. Eigenlijk wilde ze helemaal boek schrijven, was de conclusies van ons samen. Een boek schrijven kost je tijd, energie en geld als je voor professionele begeleiding kiest. Dus in dit geval: doe het niet of zoek een ghostwriter.

  3. Je wilt alleen maar zichtbaar zijn.

    Zeker, een boek werkt uitstekend voor je zichtbaarheid als je zorgt voor een goede boekmarketing. Alleen, is je al dat werk en die investering waard? Zorg dat je wens om je verhaal te delen echt uit je hart komt. Anders zijn er nog zoveel andere opties. Ga bloggen, maak video’s en maak een social mediaplan.

Wil jij wel een boek schrijven? Start dan vandaag met je eerste stap en meld je aan voor mijn gratis online training ‘Start met je boek’.