Neem je ideale lezer mee op reisHeel langzaam verkleurt de lucht. De lichten van de auto’s worden steeds zwakker. Een oranje gloed omringt de wolken. Zelfs op de snelweg is een zonsopgang betoverend. Ik beweeg mijn voeten tussen de tassen met broodjes en de thermoskan koffie. We zijn op weg naar Italië, een weekje inspiratie opdoen aan het meer van Lugano. In gedachten neem ik jou mee…

Een boek schrijven is als een lange reis maken


Een boek schrijven is als een lange reis maken
Een boek schrijven is als een lange reis maken. Het plezier ontstaat al voor je vertrek bij de voorbereiding. Eerst kies je je bestemming. Daarna ga je je reis afbakenen. Je kunt niet alles bekijken. Wel keuzes maak je? Je houdt natuurlijk rekening met je reisgezelschap. Dan maak je een reisplan. Wat is de juiste volgorde? Past het bij jouw doel? Een goede voorbereiding is essentieel. Als je zo intensief met elkaar optrekt, dan is het erg belangrijk dat je verbinding zoekt met je reisgezelschap.

En op een dag is het zo ver. Je hebt de juiste uitrusting en een plan. Natuurlijk heb je een einddoel. Maar je geniet vooral van de reis zelf. Bij onverwachte zaken pas je flexibel je route aan. Zo wordt het een mooi geheel. Vol nieuwe inzichten en levenservaringen ga je met je reisgezelschap aan het eind van je reis weer naar huis. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Boekplan banner

 

Maak een reisplan voor je boek

Hoe werkt dat nu bReisplan voor je boekij een boek schrijven? Je start allang voor je gaat schrijven. Eerst kies je je bestemming, je einddoel. Waarom wil jij een boek schrijven? Daarna je onderwerp. Maar je kunt niet over alles schrijven, dus ga je je onderwerp afbakenen. Dan bepaal je je ideale lezer. Je gaat samen de reis aan, dus wees zorgvuldig. Wees zo specifiek mogelijk en maak er 1 persoon van. Maak nu een boekplan. Wat doe je en wanneer? Zo houd je overzicht en weet je wanneer je deadline is. Een goede voorbereiding is essentieel. Zoek de verbinding met je ideale lezer. Neem hem of haar mee op reis. Zorg voor herkenning en erkenning. Dus spreek de taal van je ideale lezer en neem hem bij de hand. De rode draad van je boek leidt tot een goed einde. Geniet van de reis en zorg voor beeldmateriaal, een moodboard op je computer of letterlijk voor in je boek. Wees flexibel, reflecteer en pas je schema aan. Zo wordt het een prachtig boek met jouw naam op de cover. En je ideale lezer? Die haalt heel veel inzichten uit jouw boek. Zijn of haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ga je mee op reis?

Eigenlijk wil je meteen al gaan schrijven, maar je weet, zonder boekplan wordt het niets. Ga dan met mij mee, eerst naar Baarn een authentiek plaatsje in het midden van het land, vlak bij het bos. Daar maak je in 2 dagen jouw boekplan en je schrijfplan, zodat jouw boekreis daarna voorspoedig gaat. Ik zie je graag tijdens training:  ‘Jouw boek- en schrijfplan voor een kick-start van je boek’

Wat is jouw boekrouteplan? Laat het me weten onder deze blog!